skip to Main Content

Αυτές οι δύο startups βραβεύτηκαν με 15000 ευρώ από την ολλανδική Orange Grove

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παρουσιάστρια την κα Σια Κοσιώνη, τον συν παρουσιαστή Ολλανδό κο Robin Schuil* και δυο νικητές ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, ο διαγωνισμός pitching που διοργάνωσε το Orange Grove, ο χώρος υποστήριξης startup εταιρειών της Ολλανδικής Πρεσβείας, με τίτλο “The Squeeze”.

Το πρώτο βραβείο (15.000 ευρώ) έλαβε η Foodakai, η οποία βοηθά τη βιομηχανία τροφίμων και τους ανθρώπους που δουλεύουν μέσα σε αυτή να εντοπίζουν έγκαιρα προβλήματα που σχετίζονται με τα προϊόντα τους.

Το δεύτερο βραβείο (10.000 ευρώ) πήρε η Kontolixima, η πρώτη ελληνική πλατφόρμα αποκλειστικά για προϊόντα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους! Μέσω των υπηρεσιών τους μπορεί κανείς να εντοπίσει εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, τα κοντολήξιμα προϊόντα που πωλούνται στα πλησιέστερα super market & καταστήματα λιανικής!

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι 8 καλύτερες εταιρείες που φιλοξενούνται στο Orange Grove, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και επιλογή από την επιτροπή μεντόρων του προγράμματος.

Οι υπόλοιπες startups που παρουσίασαν το εγχείρημά τους στο διαγωνισμό ήταν οι: Healthier, Gaia Robotics, Maptasic, PlayN, EventLobster, Hook on Chic’s.

Ο διαγωνισμός “The Squeeze” πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» που στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας. Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει το Orange Grove από την ίδρυσή του ως μεγάλος δωρητής.

Ο κος Robin Schuil είναι συνιδρυτής της πολύ γνωστής Ολλανδικής πλατφόρμας marktplaats,nl, ο οποίος φιλοξενείται στο Orange Grove και ξεκινά τώρα την Ελληνική πλατφόρμα vendora.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top