skip to Main Content

Αυτοί ειναι οι 5 νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017

Σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, απονεμήθηκαν τα φετινά Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Οι πέντε νικητές των φετινών βραβείων θα λάβουν άμεσα όλους τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχημένη υλοποίηση της επιχείρησής τους, όπως χρηματοδότηση συνολικού ύψους €1.250.000, υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα.

Οι πέντε νικητές του ΕΒΕ 2017

Allcancode

Η Allcancode είναι μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Αιτούντες: Κώστας Καρολεμέας, Σπύρος Αλβέρτης, Έρση Σπαθοπούλου, Δημήτρης Καρατζαφέρης, Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης.

Δείτε την ομάδα της Allcancode ακολουθώντας αυτό το link.

Fresh strips

Η Fresh Strips παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει. Η Fresh Strips είναι προϊόν εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης και, πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία εμφανίζουν  το βαθμό έκθεσης ή μη των προϊόντων σε ακατάλληλη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που εκτεθεί ένα προϊόν σε ακατάλληλη θερμοκρασία, το Fresh Strips αλλάζει χρώμα δείχνοντας πως το τρόφιμο δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Η Fresh Strips παρέχει διαβεβαίωση στους παραγωγούς, στους εμπόρους και στους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια των ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων. Η Fresh Strips στηρίζεται από μία σειρά από εταιρίες και οργανισμούς όπως η Merck, η EY και το HighTechXL.

Αιτούντες: Μάριος Χρυσολούρης, Koen Nickmans, Φανή Τσιρώνη, Μαριάννα Γιαννόγλου, Αλέξανδρος Matthiessen, Katie McMullan.

Δείτε την ομάδα της Fresh Strips ακολουθώντας αυτό το link.

Tech Τalent

Η Tech Talent είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και μία πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων που αναζητούν επαγγελματίες στο χώρο των τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών, τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προσλάβουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Η Tech Talent προσφέρει δωρεάν μία σειρά από τεχνολογικά εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό αλλά και σε άλλες τεχνολογικές δεξιότητες. Επιπλέον, προσφέρει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου αυτοί που αναζητούν εργασία μπορούν να δηλώσουν τις δεξιότητές τους, ώστε οι εταιρείες που βρίσκονται σε αναζήτηση να βρουν το προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Αιτούντες: Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Φίλιππος Ζακόπουλος, Γιάννης Σκλάβος, Χρήστος Ανδρεΐκος, Κωνσταντίνος Πολίτης.

Δείτε την ομάδα της Tech Talent ακολουθώντας αυτό το link. 

Quizdom Education

Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα και ένα δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το Quizdom ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους. Οι ερωτήσεις βασίζονται σε υλικό από προηγούμενες και τρέχουσες εξετάσεις. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ψυχαγωγία, η Quizdom Education σκοπεύει να κάνει τη μάθηση διασκέδαση, χρησιμοποιώντας τους παράγοντες επιτυχίας του Quizdom.

Αιτούντες: Χρήστος Τσούνης, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πλουμιδάκης, Βαλεντίνα Μαρουσοπούλου, Παύλος Ρίζος, Αριστείδης Μοίρας.

Δείτε την ομάδα της Quizdom Education ακολουθώντας αυτό το link.

Kindred Honey Soda 

H Kindred Honey Soda είναι ένα φυσικό αναψυκτικό με Ελληνικό μέλι και λεμόνι. H Kindred Honey Soda έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών. Η Kindred έχει επαναπροσδιορίσει τη μοναδική αυτή συνταγή με βάση το μέλι, και την προσφέρει με τη μορφή ενός αναψυκτικού σε ανθρώπους που υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η εταιρεία το περιγράφει ως «τον τέλειο συνδυασμό του σύγχρονου τρόπου ζωής και της παραδοσιακής κληρονομιάς σε ένα αναψυκτικό».

Δείτε την ομάδα της Kindred Honey Soda ακολουθώντας αυτό το link.

Στον διαγωνισμό του 2017, περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες κατέθεσαν 1.250 επιχειρηματικές προτάσεις – μία αύξηση κατά 12% από το 2016, γεγονός που δείχνει ότι η επιχειρηματική σκηνή στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραστήρια.

Επιπλέον, η γεωγραφική εξάπλωση των συμμετεχόντων δεν περιορίζεται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, με σχεδόν το 35% των αιτήσεων να προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς ιστορίας του, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει λάβει πάνω από 3.850 αιτήσεις από περισσότερα από 10.000 άτομα και ομάδες και έχει ανακοινώσει 50 φιναλίστ και νικητές.

Οι 14 προηγούμενοι νικητές δραστηριοποιούνται σε 11 επιχειρηματικούς τομείς και έχουν ήδη δημιουργήσει πολλές εκατοντάδες άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας ενεργά στο “brain gain” της χώρας. Τα συνολικά κεφάλαια που έχουν προσελκύσει οι νικητές του ΕΒΕ μέχρι σήμερα ανέρχονται σε € 17.420.000.

Μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεντεύξεων ο αντίκτυπος του ΕΒΕ έχει επεκταθεί σε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στα επόμενα χρόνια, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας προσβλέπει στην περαιτέρω  υποστήριξή του προς νεοσύστατες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα εύφορο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Δείτε ποιοι ήταν και οι υπόλοιποι φιναλίστ για το 2017.

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε και στο eirinika.gr στις 12 Ιουνίου 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top