skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Καστελόριζο: Το περήφανο νησί που «φυλάει» τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία

Το Καστελόριζο είναι κυριολεκτικά το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας.
H Μεγίστη πήρε το όνομα Καστελόριζο εξαιτίας των κόκκινων βράχων του λόφου όπου είναι κτισμένο το Κάστρο των Ιπποτών ή αλλιώς Καστέλο Ρόσο.

Ο διατηρητέος του οικισμός με τα πολύχρωμα νεοκλασικά κτίρια, αλλά και η σπουδαία του ιστορική διαδρομή το καθιστούν ως έναν προορισμό για λίγους και εκλεκτούς.

Στο Καστελόριζο τα νερά είναι καθαρά, κρυστάλλινα και βαθιά. Εδώ, γυρίστηκε η ταινία «Mediterraneo» που κέρδισε ένα Όσκαρ, αλλά και τις εντυπώσεις όλου του κόσμου.

Αξίζει να επισκεφτείτε τη δύση του ηλίου στον εγκαταλειμμένο Αϊ Γιώργη του βουνού, να κάνετε μπάνιο στη Ρω και στη γαλάζια σπηλιά του Παραστά. Θαυμάστε, επίσης, τον κόκκινο μιναρέ με τον κόκκινο τρούλο του τζαμιού του 1755, όπου στεγάζεται η Ιστορική Συλλογή Καστελόριζου με σπάνια έγγραφα, κειμήλια και φωτογραφίες από τη νεώτερη ιστορία του νησιού (19ος αι. – 1948).
Πριν φύγετε επιβάλλεται η επίσκεψη στο Μεσαιωνικό Κάστρο χτισμένο το 14ο αι., το οποίο κατέστρεψε ο Λάμπρος Κατσώνης το 1788 και ανάγκασε τους Τούρκους να εγκαταλείψουν το νησί.

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top