skip to Main Content

Δύο Ρεθυμνιώτες μαθητές καλεσμένοι στο Παλάτι από τον Γουίλιαμ & τον Χάρυ – Όλο το υπέροχο story

Μία εμπειρία ζωής έζησαν 2 μαθητές από το Ρέθυμνο την Πέμπτη 18 Μαΐου όταν βρέθηκαν στο Παλάτι St James του Λονδίνου ως επίσημοι προσκεκλημένοι των Πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι σε μία 4ωρη κλειστή εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά που τόσο αγαπούσε η αδικοχαμένη μητέρα τους, Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πρόκειται για την 15χρονη Αγγελική Ζαφείρη και τον 11χρονο Διομήδη Συμσίρη, μαθητές των Κέντρων Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ», κατόχους του Βραβείου Νταϊάνα και πρόσφατα πιστοποιημένους Πρεσβευτές Anti-Bullying από το ίδρυμα της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Τα παιδιά αυτά ήταν 2 από μόλις 20 παγκοσμίως που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση να παραστούν στην εκδήλωση όπου άλλα 20 παιδιά βραβεύτηκαν με το νέο Βραβείο Κληρονομιάς.

Η λαμπερή απονομή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θρόνου όπου η βασιλική οικογένεια υποδέχεται τους αρχηγούς κρατών και αφορούσε το νέο βραβείο που σηματοδοτεί τα 20 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τον πρόωρο θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το Βραβείο Κληρονομιάς απονεμήθηκε σε 20 νέους 9-18 ετών, κατόχους του Βραβείου Νταϊάνα, οι οποίοι έχουν κάνει αξιοθαύμαστο έργο με εκστρατείες αφύπνισης γύρω από φλέγοντα θέματα όπως το HIV, o αυτισμός, ο εκφοβισμός και διάφορα σύνδρομα, μεταξύ άλλων.

Οι Πρίγκιπες απευθύνθηκαν στους προσκεκλημένους νέους τονίζοντας ότι για εκείνους η μητέρα τους δεν έχει πεθάνει και δεν θα πεθάνει όσο υπάρχουν νέοι οι οποίοι συνεχίζουν το έργο της μέσα από πράξεις γενναιότητας και συμπόνιας προς το συνάνθρωπο.

Πρόσθεσαν ότι η Πριγκίπισσα πάντα τους τόνιζε την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου, κάτι που και η ίδια έκανε όταν πολλές φορές αργά τη νύχτα επισκεπτόταν μόνη της ασθενείς σε νοσοκομεία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2 παιδιά, πριν την έλευσή τους στο Παλάτι, επισκέφθηκαν με τους συνοδούς τους την Ελληνική Πρεσβεία όπου ο Πρέσβης κ. Καραμήτσος-Τζιράς τα υποδέχτηκε στο γραφείο του για να τα γνωρίσει και να τα συγχαρεί για όσα έχουν καταφέρει έως τώρα στον τομέα του εθελοντισμού.

Τα 2 παιδιά από το Ρέθυμνο συνοδευόντουσαν καθ’ όλη τη διαμονή τους στο Λονδίνο από τον κ. Φρεντ Φήταμ, διευθυντή των Κέντρων Φήταμ, και την αδερφή του, τη διακεκριμένη μουσικό, κ. Έλσα Φήταμ, οι οποίοι επισκεπτόντουσαν τη δεύτερη πατρίδα τους, το Ηνωμένο Βασίλειο, για πολλοστή φορά, όπως αναφέρει το goodnet.gr.

Εκτός από το Παλάτι St James, επισκέφθηκαν και το Παλάτι Kensington όπου κατοικούσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, το οποίο φέτος έχει αποκτήσει επετειακό χαρακτήρα με έκθεση των μοναδικών φορεμάτων της καθώς και κήπους ειδικά διαμορφωμένους με τα αγαπημένα της λευκά λουλούδια.

Άλλοι σταθμοί του ταξιδιού τους ήταν το Βασιλικό Θέατρο όπου παρακολούθησαν το μιούζικαλ «Το Φάντασμα της Όπερας», ο συναυλιακός χώρος Royal Albert Hall, ο ναός του Αγ. Μαρτίνου των Αγρών όπου απόλαυσαν συναυλία κλασικής μουσικής, η πλατεία Trafalgar, τα Μουσεία Victoria & Albert και Φυσικής Ιστορίας, το πολυκατάστημα Harrods, οι κατοικίες-μουσεία των Charles Dickens και Sherlock Holmes καθώς και η περιοδική έκθεση των ταινιών Star Wars.

Το ταξίδι ήταν μία προσφορά των Κέντρων Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ» στα 2 τυχερά παιδιά που επέστρεψαν στην πόλη μας με πλούσιες εικόνες και μοναδικές αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν όλη τους τη ζωή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top