skip to Main Content

Ελληνική βραδιά στο ΝΒΑ: Παραδοσιακοί χοροί και τσολιάδες προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Γέμισε “Ελλάδα” το TD Garden, στη διάρκεια του αγώνα των Boston Celtics με τους Bucks. Η ισχυρότερη ομάδα του NBA, οι Boston Celtics, αποφάσισε να τιμήσει τον “Greek Freak” Γιάννη Αντετοκούμπο, διοργανώνοντας για χάρη του, την  Greek Heritage Night.

(Φωτ.: Facebook / Images.boston)

 

(Φωτ.: Facebook / Images.boston)

Το αποτέλεσμα ήταν τρομερό. Η Βοστόνη γέμισε ελληνικές σημαίες και τσολιάδες.  Περισσότεροι από 2.000 ομογενείς, ντυμένοι τσολιάδες, κρατώντας ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό μας ύμνο , αποθέωσαν τον 22χρονο σούπερ σταρ. Και εκείνος τους αποζημίωσε σημειώνοντας 40 πόντους (12/14 βολές,14/23 δίποντα), ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε 4 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας τραγούδησε και η Erini (Ειρήνη Τορνεσάκη), ενώ η όλη βραδιά ήταν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστόνη με τη στήριξη Ελληνοαμερικανών χορηγών και σωματείων. Celtics hero of the game ήταν η δρ Αθηνά Πάππας, ενώ τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε το συγκρότημα «Γιοι και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

«Ήταν κάτι απίστευτο. Ήρθαν περίπου δύο χιλιάδες Έλληνες στο γήπεδο, παιδιά, γονείς, μεγάλοι άνθρωποι. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση. Το να βλέπεις μικρά παιδιά να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο με συγκίνησε.

Είναι μεγάλη υπερηφάνεια για τη χώρα μας και τους ευχαριστώ όλους», τόνισε ο Γιάννης και συμπλήρωσε: «Το να βλέπω την ελληνική σημαία με κάνει να παίζω πιο δυνατά για τη χώρα μου και την ομάδα μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το έκαναν στο Σακραμέντο, στο Κλίβελαντ, ξανά εδώ στη Βοστόνη και ξέρω πως θα ακολουθήσουν κι άλλα. Είναι διασκεδαστικό, νιώθεις σαν να παίζεις στην έδρα σου με τόσους Έλληνες στο πλευρό σου».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top