skip to Main Content

Επιτέλους ξεκινούν ! Όλα όσα θα δείτε στο Καρναβάλι Ρεθύμνου 2018!

Το Ρέθυμνο καλεί όλους τους καρναβαλιστές από κάθε γωνιά της Ελλάδας να γιορτάσει για μια ακόμη χρονιά και έχει ως κεντρικό του μότο » Γίνε ο καλύτερός σου εαυτός». Μπορεί το καρναβάλι να είναι μια παρεξηγημένη περίοδος που οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε τους λόγους, όμως ας μην ξεχνάμε πως η βάση δεν είναι το ποτό αλλά η πραγματική διασκέδαση και το κέφι με τους συνανθρώπους μας!

 

Οι εορτασμοί ξεκινούν αυτό το Σάββατο στις 27 του μήνα και ολοκληρώνονται στις 19 Φεβρουαρίου 2018, όπως αναφέρει το Day and night

Στο δελτίο τύπου που απέστειλε η Κ.Ε.ΔΗ.Ρ ανακοινώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος από την οικογένεια καρναβαλικών ομάδων, τους χιλιάδες Ρεθυμνιώτες εθελοντές αλλά και άλλους ανθρώπους που μας επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα αλλά και ένθερμους υποστηρικτές από το εξωτερικό, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του.

Πραγματική εντύπωση και θαυμασμό προκαλεί για μια ακόμη φορά η αφίσα του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού για το 2018, από τον Ρεθεμνιώτη creative designer – εικονογράφο Στέλιο Καλογεράκη.

Βασικό σύμβολο είναι η πεταλούδα, που ενσαρκώνει την έννοια της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης, αφού μετά από μια μακρά περίοδο επώασης, ξαναγενιέται ως κάτι το διαφορετικό που ζει και τρέφεται από το φως και το χρώμα. Με λίγα λόγια, προωθείται ένα ανθρωποκεντρικό μήνυμα. Κοιτάμε το μέσα μας και προσπαθούμε να γίνουμε ο καλύτερος εαυτός μας! (γενικότερα βέβαια, όχι μόνο μέσα στα πλαίσια του καρναβαλιού.

Ο Στέλιος Καλογεράκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2018 στο Ρέθυμνο υιοθετούν ένα άμεσο και ξεκάθαρο συμβολισμό, ένα μήνυμα αναγέννησης, που μεταφέρει το νόημα της ψυχαγωγίας και παράλληλα, αποτελεί οπτική των αλληγορικών οπτικών μηνυμάτων, των προηγούμενων ετών. Τα προηγούμενα χρόνια, τα μηνύματα μέσα από τις αφίσες και τα έντυπα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, μετέδιδαν με σαφήνεια την ιστορική συνέχεια με βαθιές ρίζες τόσο στις Ενετικές επιρροές όσο και σε δρώμενα που πηγάζουν από την πλούσια ιστορία της αρχαίας Μινωικής Κρήτης»

Ακολούθως παραθέτουμε τα όσα ανακοίνωσε η Κ.Ε.ΔΗ.Ρ σχετικά με τις επικείμενες καρναβαλικές εκδηλώσεις:

Προπομποί

Με πολύχρωμα πάρτι στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης αλλά και στο νομό Ρεθύμνης θα μεταδοθεί και φέτος το μήνυμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Οι προπομποί ξεκινούν καλώντας όλο τον κόσμο να έρθει στο Ρέθυμνο για να ζήσει από κοντά την μοναδική εμπειρία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018 διοργανώσει ένα μεγάλο street party στην καρδιά του Ηρακλείου, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της διοργάνωσης! Θα ακολουθήσει άλλο ένα μεγάλο street party την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στο κέντρο των Χανιών, ενώ ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα βρεθεί και στον οικισμό Σταυρωμένου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 17:30 το απόγευμα που θα τον περιμένουν όλοι οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής του Αρκαδίου.

Πρόγραμμα Στήριξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού «Έλα κι Εσύ»

«Έλα κι εσύ»! Για 6η συνεχή χρονιά το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να αγκαλιάζει τη μεγάλη εκστρατεία υποστήριξης του θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, η οποία επεκτείνεται με ένα σημαντικό πρόγραμμα «Υιοθεσίας» των μεγάλων εκδηλώσεων του! Μετά από κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής σε επιχειρηματίες διασκέδασης και εστίασης της πόλης μας, για την αναβάθμιση της Τελετής Έναρξης και της συνδιοργάνωση της από κοινού, η ανταπόκριση ήταν ένθερμη και άμεση! Οι επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» την μεγάλη συναυλία των Locomondo στηρίζοντας οικονομικά την διοργάνωση της, ενώ δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση για τον έγκαιρο σχεδιασμό και προγραμματισμό της εκδήλωσης του 2019. Το πρόγραμμα «Υιοθεσίας» θα συνεχισθεί και θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια.

Και φέτος όλοι οι Επαγγελματικοί Φορείς και Σύλλογοι του Ρεθύμνου καλούνται μέσω των μελών τους να στηρίξουν το Πρόγραμμα του «Έλα κι Εσύ», μέσω οικονομικής ενίσχυσης του Θεσμού, λαμβάνοντας το σήμα του υποστηρικτή και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του παρεμπορίου. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η συλλογή της οικονομικής ενίσχυσης.

Πρόγραμμα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Με ένα μεγάλο πάρτι στην καρδιά της πόλης ξεκινά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018! Η Τελετή ‘Εναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού εμπλουτίζεται με δρώμενα και γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστική, φιλοξενώντας φέτος μια μεγάλη συναυλία από το εκρηκτικό συγκρότημα των LOCOMONDO!!

Η μεγάλη παρέα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους στην Κρήτη, να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της έναρξης του Καρναβαλιού!

Η Τελετή Έναρξης θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου από την Μεγάλη Πόρτα, με ένα χαρούμενο Παιδικό πάρτι με μουσική και δρώμενα. Την επιμέλεια έχουν οι παιδαγωγοί και νηπιαγωγοί της Κοινεφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ρέθυμνης

Στις 18:00 ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με τη συντροφιά μικρών και μεγάλων, ξεκινάει την καθιερωμένη του πορεία στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Η πομπή καταλήγει, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 19:00 στην πλατεία θα λικνιστούμε στους ρυθμούς της Jumba από τη χορευτική ομάδα του Πολ. Συλ. Ατσιποπούλου της Κατερίνας Κυριανιτάκη

Στις 19:30 στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, θα γίνει η καθιερωμένη, ξεκαρδιστική Προσφώνηση – Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Στις 20:00 θα παρουσιαστεί η θεματική της αφίσας του 2018 και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018! Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, καθώς και μουσικά και χορευτικά δρώμενα από σχολές της πόλης μας

Χορηγοί της Τελετής Έναρξης είναι τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης της πόλης του Ρεθύμνου: Barrio 1 + 2, Cul De Sac, Ce La Vi & Aκάνθους, Fortezza, Fraoules, Lux, Ice, Living Room, Metropolis Society bar, Mini Bar, Αγρίμια, Ασίκικο, Γαλέρα, Casa Di “Haris”, Κόκκινος, Μαρουβάς, Μπακαλόγατος, Όθωνας, Πρίμα Πλώρα, Ρακοδικείο, Souvlaki Bar, Ζαμπία.

Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018

Παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής

19:00 Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, μαθητές και οι καθηγητές από το Μουσικό Σχολείου Ρεθύμνου, μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Έναρξη από πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στο Πηγάδι (Μεγάλη Πόρτα).

Μουσική ομάδα AΛma Libre

Υπεύθυνη χορωδιών: Ισιδώρα Χαλκιαδάκη

Υπεύθυνοι AΛma Libre: Μαριέλα Βιτώρου – Γιώργος Βεριδάκης

Συντονιστής τομεάρχης : Ανδρέας Πλαϊτης

Έκπληξη δρώμενο ετοιμάζει η καρναβαλική ομάδα «Εμείς και Εμείς» σε κάποιο σημείο της διαδρομής!

Τσικνοπέμπτη

Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018

Τσίκνα Χορός και ξεφάντωμα σε όλη την πόλη από ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ – στην οδό Πάρρεν Σιγανού 3
ΌΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ – στη Λότζια με μουσική
ΕΜΕΙΣ & ΕΜΕΙΣ – 20:00 στην Κρήνη Ριμόντι με θέμα: “Απόψε κάνεις μπάμ”
ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB – επί της Παλαιολόγου
ΑΡΚΑΛΟΙ – στην πλατεία 4 Μαρτύρων στο καφέ Centro
ΠΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ – στην πλατεία Ιερολοχιτών
ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ – στην είσοδο της πλατείας Μικρασιατών στο Ωδείο
ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ – 19:30 στην οδό Γερακάρη 156 στο παραδοσιακό καφενείο «ΤΟ ΤΖΑΚΙ»

Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018

Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018

20:00 κέντρο «Πέλαγος» Θέμα: «Καρναβαλοvision»

Χορός, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών – σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Διοργάνωση: ΟΡΚ – Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

11:00 Μαρίνα Ρεθύμνου. Μαρίνα Ρεθύμνου. Αποκριάτικο Αγώνα Πατινιών από το Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού ΟΚΑ Πρέβελη, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης

11 – 15 Φλεβάρη 2018

Φεστιβάλ Πόλης στην Πλατεία Μικρασιατών

Ανανεωμένο συνεχίζεται για 2η χρονιά το Φεστιβάλ Πόλης στην πλατεία Μικρασιατών! Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι και η Ομάδα Εκδηλώσεων του, διοργανώνει το «Φεστιβάλ Πόλης» στο χώρο της Πλατείας Μικρασιατών, από την Κυριακή 11 έως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου!

22:00. Μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά θα φιλοξενεί κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο! Στόχος του Φεστιβάλ είναι, μέσω της μουσικής καλλιτεχνικής έκφρασης, να έρθουν κοντά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ακόμη και όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα επαφή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ερασιτεχνικές μπάντες που δρουν στην Κρήτη!

Μια ολόκληρη μέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη σε συγκροτήματα από τα Χανιά, ενώ μια άλλη μέρα θα παίξουν αποκλειστικά μαθητικά γκρουπ από το Ρέθυμνο!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αρωγός στην καλλιτεχνική έκφραση των νέων! Επίσης,

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

20.30: Σπίτι Πολιτισμού

Παρουσίαση ντοκυμαντέρ:

«Κομφετί Μνήμης από Ρεθεμνιώτικες Απόκριες»

Επιμέλεια : Εύα Λαδιά

Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018

Ποδηλατοβόλτα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους

19:00 Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι φίλοι του ποδηλάτου μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της Παλιάς Πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες.

Παρασκευή16 Φλεβάρη 2018

Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες.

19:00 Έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στην πλατεία Μικρασιατών.

Τα παραδοσιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου με μαθητές και καθηγητές , μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας. Η καντάδα καταλήγει στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι!

Υπεύθυνος Μουσικού Σχολείου: Ηλίας Πίτερης

Συντονιστής – Τομεάρχης: Ανδρέας Πλαϊτης

Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018

Παιδική παρέλαση

16:30 Συγκέντρωση παιδιών σ τον κόμβο Θεοτοκοπούλου

17:00 Έναρξη παιδικής παρέλασης με την εποπτεία των μεγάλων! Τα παιδιά λάτρεψαν τη δική τους αποκλειστική παρέλαση! Στις 17:00 το απόγευμα χιλιάδες παιδιά θα ξεκινήσουν από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα τερματίσουν στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό πάρτι! Μαζί μας το παιδικό μιούζικαλ “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” Ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών.

Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018

Νυχτερινή Παρέλαση

21:00 Εκκίνηση νυκτερινής παρέλασης από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου

22:00 Τερματισμός και Live συναυλία με τους Groovetica στην πλατεία Μικρασιατών.

Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018

Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων

14:00 Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι είναι πανέτοιμοι για την Μεγάλη Παρέλαση Πληρωμάτων και Αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι με εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.

15:00 DJ Party στην πλατεία Μικρασιατών από την ομάδα «Oloi Vitsiozoi”

Οι Καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 28, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα.

18:30 Τελετή Λήξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου)

Καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου

Live Συναυλία με το συγκρότημα APURIMAC στην παραλία

Καθαρά Δευτέρα 19 Φλεβάρη 2018

Παραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης.

Το μεγαλύτερο Κυνήγι Θησαυρού στον Κόσμο Διοργανώνεται στο Ρέθυμνο !!

Μετά την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες πέρυσι από την ομάδα των «Ανιχνευτών», φέτος διοργανώνεται για 2η φορά στο Ρέθυμνο το μεγαλύτερο Κυνήγι Θησαυρού στον Κόσμο!!

Η διοργανώτρια ομάδα του Κυνηγιού 2018 «Γαλάτες», είναι μια από τις παλαιότερες ομάδες, με ιστορία 32 ετών, που ουσιαστικά αποτέλεσαν τους πυρήνες δημιουργίας του Κυνηγιού όπως αυτό είναι στη σημερινή του μορφή. Η ιδιαιτερότητα της δε, είναι ότι δεν συμμετέχει ως καρναβαλική ομάδα στην Μεγάλη Παρέλαση, αλλά λειτουργεί ως ομάδα όλο το χρόνο για το Κυνήγι του Θησαυρού.

Για πρώτη φορά το Κυνήγι του Θησαυρού ξεκίνησε με την διοργάνωση του 1ου Κυνηγιού Θησαυρού των Κ.ΑΠ.Η. , με θέμα «Παίζοντας με τις θύμησες», το οποίο χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν με ιδιαίτερη θέρμη, κέφι και έμπνευση άνθρωποι από όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης.

24 Ιανουαρίου 2018

1ο Κυνήγι Θησαυρού των Κ.ΑΠ.Η.

«Παίζοντας με τις θύμησες»

28 Ιανουαρίου 2018

3ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού

«Η Μύηση»

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους έφηβους της ομάδας των Γαλάτων, τη νέα γενιά των παιδιών από 18-22 ετών. Οι οποίοι έφτιαξαν και την εντυπωσιακή αφίσα.

2 -4 Φλεβάρη 2018

29ο Κυνήγι Θησαυρού 2018

Θέμα: «Ιστορίες Περι@πής». Πρόκειται για ιστορίες Περιωπής, παράξενες και ιδιαίτερες ιστορίες ή ιστορίες για μια τρύπα… Φέτος οι Γαλάτες δίνουν οδηγίες και το παιχνίδι θα το φτιάξουν οι ομάδες μέχρι και την τελευταία στιγμή!

Οι διοργανωτές θέλουν να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από το παιχνίδι που δημιουργεί κυνηγούς! Επιδίωξη τους είναι όλοι να βγουν στο δρόμο να παίξουν όπως παλιά, να γελάσουν ο ένας με τον άλλο, να κρυφτούν και να βιώσουν την αληθινή δράση! Σε ένα μεγάλο ποσοστό των γρίφων θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που δεν είναι από το Ρέθυμνο. Πρόκειται για ιστορίες από τα πέρατα του κόσμου, που συνδέονται με το Ρέθυμνο και θα καταλήξουν στο Ρέθυμνο.

2/2 Πάρτυ ομάδων 29ου Κυνηγιού στο κέντρο «Μέγαρο»

10 & 11 Φλεβάρη 2018

21ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού 2018

«Κωδικός Μαρμίτα»

Άτομα της ομάδας

Πληροφορίες – εγγραφές στην ιστοσελίδα της ομάδας www.galates.info και στο fb ΓΑΛΑΤΕΣ-Όποιος ψάχνει βρίσκει

Τουριστικά Πακέτα

Οι τουριστικοί Πράκτορες σε συνεργασία με τους Ξενοδόχους του Ρεθύμνου, δημιούργησαν ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όλους εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Πληροφορίες: http://rethymnocarnival.gr/ και www.rethymno.guide

Ρεθεμνιώτικο το «Πράσινο» Καρναβάλι

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, με τις ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top