skip to Main Content

Η Αστυπάλαια μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, σε ευρωπαϊκό & παγκόσμιο επίπεδο – Η επένδυση της Volkswagen (φωτό)

Την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, κατά την παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας για την επένδυση «Smart & Sustainable Island» της Volkswagen στην Αστυπάλαια.

«Η απόφαση της Volkswagen να έρθει στην Ελλάδα για την υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και στη σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης, στη δυνατότητά της να κάνει πράξη ένα σύνθετο έργο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στην πρόσφατη επένδυση της Microsoft που ανακοίνωσε έργο αξίας 1 δισεκατομμυρίου για την ανάπτυξη data centers στην Αθήνα, πρόσθεσε ότι η Pfizer έχει αποφασίσει να εγκαταστήσει έναν από τους ψηφιακούς κόμβους της στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόλις χθες -όπως είπε- η μεγάλη αμερικανική εταιρεία Digital Realty ανακοίνωσε την απόκτηση της Lamda Hellix, που είναι η μεγαλύτερη διαχειρίστρια data centers στην Ελλάδα.

«Όλα αυτά δείχνουν μία επανατοποθέτηση της Ελλάδας, ως μίας χώρας που δεν βασίζεται μόνο στα παραδοσιακά φυσικά πλεονεκτήματά της -όπως ο τουρισμός- ή στην γεωγραφική θέση της, αλλά πραγματικά αγκαλιάζει το μέλλον. Και όταν μιλάμε για το μέλλον αναφερόμαστε στην καινοτομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πιστεύω αυτό το έργο εμπεριέχει όλα αυτά τα συστατικά της στρατηγικής μας», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι η Αστυπάλαια μπορεί και θα γίνει μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά, επίσης, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και εκτίμησε πως μπορεί να δώσει το παράδειγμα για το πώς μικρές κοινότητες είναι ικανές να επωφεληθούν από την αντιμετώπιση παλιών προβλημάτων με νέες λύσεις. Υπογράμμισε ότι όλες οι εξελίξεις με τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας δείχνουν μία επανατοποθέτηση της Ελλάδας, ως μίας χώρας που δεν βασίζεται μόνο στα παραδοσιακά φυσικά πλεονεκτήματά της -όπως ο τουρισμός- ή στην γεωγραφική θέση της, αλλά πραγματικά αγκαλιάζει το μέλλον.

(Photo: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Και όταν μιλάμε για το μέλλον αναφερόμαστε στην καινοτομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πιστεύω αυτό το έργο εμπεριέχει όλα αυτά τα συστατικά της στρατηγικής μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν πως το συγκεκριμένο έργο θα μετατρέψει την Αστυπάλαια στο πρώτο «έξυπνο» ενεργειακά και πράσινο νησί της Μεσογείου και θα εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top