skip to Main Content

Η μεγάλη επένδυση της Microsoft ύψους 1 δισ. ευρώ στη χώρα μας – Μητσοτάκης: Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα (φωτό – βίντεο)

Παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης η νέα επένδυση της Microsoft ύψους 1 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Η νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα – η μεγαλύτερη στα 28 χρόνια λειτουργίας της στη χώρα μας – πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Διαβάστε επίσης: Good news: Η Microsoft ετοιμάζεται για επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα – Ο κολοσσός φέρνει τα cloud services

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται για «μια επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, αλλά και μεγάλη κοινωνική απόδοση», ενώ ανέφερε πως σήμερα είναι μία «σημαντική ημέρα για την Ελλάδα». 

 

 

Ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith, σε δική του ανάρτηση στο twitter, ανέφερε «Είμαι ενθουσιασμένος που συνάντησα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στην Αθήνα για να ανακοινώσω ότι η Microsoft θα κατασκευάσει κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα – η μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει τα 28 χρόνια που λειτουργούμε στη χώρα. Αυτό αντανακλά την αισιοδοξία μας για το μέλλον της Ελλάδας και την οικονομική ανάπτυξη», 
 

 

Στην ομιλία του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος του παγκόσμιου cloud, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης», ενώ είπε, επίσης, πως «η Ελλάδα έχει τον ήλιο της, τώρα αποκτά και το cloud της».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου στο Νταβός, όταν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον πρόεδρο της Microsoft και να τον πείσει να επενδύσει περαιτέρω στη χώρα μας.

 

 

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data center αυτομάτως αναβαθμίζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό και για την Ελλάδα συνεπάγεται και μια ποιοτική προστιθέμενη αξία πέρα από τις θέσεις εργασίας, η οποία ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, με βάση εμπειρία άλλες χώρες.

 

 

Με τη σειρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως «η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φτάσει το ένα δισ. ευρώ. Η επένδυση αυτή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και αφορά στην εγκατάσταση νέας τεχνολογικής υποδομής που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με δραστηριότητες cloud services». 

 

 

Να σημειωθεί πως ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, επίσης, στην ομιλία του ότι «η χώρα μας θα είναι μια από τις λίγες στον κόσμο που φιλοξενούν τέτοια data centers», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την επιστημονική έρευνα, καθώς και την ανακοπή του brain drain.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία του να αποθηκεύονται με ασφάλεια μεγάλοι όγκοι δεδομένων στην ίδια τη χώρα μας, κάτι σημαντικό για το Δημόσιο και τους πολίτες, το οποίο αναμένεται στην πορεία να φέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και χαμηλότερο κόστος, χάρη στην παραμονή των δεδομένων στην Ελλάδα.

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top