skip to Main Content

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας & διατροφολόγος: Μας προτείνει τι να τρώμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό και την υγεία μας συνολικά (βίντεο)

Στα πλαίσια της χθεσινής ενημέρωσης των συντακτών σχετικά με τον κορωνοϊό ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε και κάποιες διατροφικές συμβουλές, ώστε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την υγεία μας γενικότερα.

Ο καθηγητής μάς πρότεινε να ακολουθούμε, κατά το δυνατόν, ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο στα πρότυπα της Μεσογειακής διατροφής.

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας χαρακτηριστικά.

 

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μάς πρότεινε να πίνουμε πολύ νερό, να περιορίσουμε την κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού και να υιοθετήσουμε την συνήθεια της καθημερινής άσκησης, όσο αυτό είναι δυνατό.

Επίσης, τόνισε πως θα πρέπει η διατροφή μας να περιλαμβάνει «ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά καθώς και όσπρια».

Θα πρέπει να περιοριστεί, ακόμη, η κατανάλωση του κόκκινους κρέατος και να επιλέγουμε τα άπαχα μέρη, ενώ όσον αφορά θαλασσινά και ψάρια, τόνισε ότι καλύτερο είναι να προτιμάμε τα μικρά ψάρια.

(Photo: Eurokinissi/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top