skip to Main Content

Πέθανε η εμβληματική παρουσιάστρια της ΥΕΝΕΔ, Σάσα Μανέττα- Στιχουργός & συγγραφέας- «Εσάς που γνώρισα πίσω από μια οθόνη, σας ευχαριστώ! Καληνύχτα…» (φωτό-βίντεο)

Πέθανε χθες μία από τις πιο εμβληματικές παρουσιάστριες της Κρατικής Τηλεόρασης, η Σάσα Μανέττα. 

 

 

Η Σάσα Μανέττα υπήρξε η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ -τότε ΥΕΝΔΕΔ- τη δεκαετία του ’80.

 

 

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και καλός της φίλος, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, «Κι άλλη απώλεια σήμερα… Ένα χαρμόσυνο πλάσμα έφυγε από κοντά μας… Η τηλεπαρουσιάστρια της νιότης μας που έγινε καλή μας φίλη μετά ταξίδεψε… Μέχρι χτες έγραφε εδώ μέσα… Καλό ταξίδι αγαπημένη μου καλοσυνάτη Σάσα Μανέττα». 

 

 

Συντετριμμένη από την απώλεια της καλής της φίλης και η γνωστή κυρία των δημοσίων σχέσεων, Μαίρη Βιντιάδου, η οποία ανέβασε μία φωτογραφία της Σάσας Μανέττα στα social media. 

 

Η εμβληματική παρουσιάστρια ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media και μάλιστα πριν από λίγο καιρό, στα τέλη Σεπτεμβρίου, θέλησε να πει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους διαδικτυακούς της φίλους, μέσα από μία ανάρτησή της.

 

Μάλιστα, η ίδια έκανε και πολιτικές παρεμβάσεις με τον δικό της τρόπο, μέσω των social media. 

Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια και ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού.

 

 

Σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

 

 

Μετά από εξετάσεις προσελήφθη στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών.

 

 

 

 

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α’ Βραβείο.

 

 

Η Σάσα Μανέττα είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι…», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).

 

 

Έλαβε μέρος στις ταινίες «Η μοίρα ενός αθώου (1965)», «Η πικραγαπημένη (1965)» και «Λιτανεία των ηρώων (1970)».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top