skip to Main Content

Το Greek Economic Forum ετοιμάζει τους ηγέτες του αύριο και στηρίζει τους νέους Έλληνες με αξία (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το Greek Economic Forum παρουσίασε στο Μουσείο Μπενάκη την νέα του πρωτοβουλία για νέους στα πλαίσια του Global Leadership Program με τίτλο “Ministry for Tomorrow”.

Πριν την έναρξη της επίσημης παρουσίασης, το επιτελείο του Greek Economic Forum με επικεφαλής τον CEO κο Αντώνη Πιτταρά και τον Υπεύθυνο Γραφείου Λονδίνου κο Βαγγέλη Αγγελάτο, ενημέρωσαν σε προγραμματισμένη επίσκεψη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με την νέα αυτή πρωτοβουλία. Ο Πρόεδρος τάχθηκε στο πλευρό του νέου σημαντικού αυτού προγράμματος του Greek Economic Forum και “έκοψε” πρώτος την κορδέλα του “Ministry for Tomorrow”.

Το πρόγραμμα αυτό στόχο έχει την υποστήριξη νέων Ελλήνων και την συμμετοχή τους σε execurive leadership προγράμματα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν νέους δρόμους ώστε να δουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα και μέσα από αυτά μαζί να δούμε την Ελλάδα να αλλάζει μορφή με πρωταγωνιστές τους νέους και ικανούς ανθρώπους.

Την εκδήλωση προλόγισε η δικηγόρος Αθηνών κα. Εβίνα Γιακουμάτου και συντόνισε η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού του Greek Economic Forum, κα. Μαργαρίτα Σκάρκου.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο διεθνής επιχειρηματίας κος Νικόλαος Τριμμάτης ως “Honorary Chairman” του Greek Economic Forum. Ο κ.Τριμμάτης είναι ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της εταιρείας Concept Business Group με έδρα το Λονδίνο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως κορυφαίος high end property developer στην Μεγάλη Βρετανία.

Ομιλητές ήταν ο επίτροπος της Ευρωπαικής Επιτροπής, κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ.Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Dr. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο επικεφαλής του Greek Economic Forum κ.Αντώνης Πιτταράς.

Το Greek Economic Forum είναι έτοιμο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο ηγετικό πρόγραμμα ¨Ministry for Tomorrow¨. Δημιουργώντας έτσι τους ηγέτες του αύριο σε μια χώρα που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ανθρώπους με υψηλούς και ειδικά διαμορφωμένους ορίζοντες, έτοιμους να χαράξουν την επόμενη σελίδα της ιστορίας της Ελλάδας, θέτοντας τα θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Για την περαιτέρω υποστήριξη του προγράμματος διοργανώθηκε παράλληλα με την επίσημη παρουσίαση του, μία δημοπρασία σπουδαίων έργων τέχνης στο μουσείο ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ . Σκοπός και στόχος μας είναι μέσα από την δημοπρασία αυτή να υποστηριχθούν οικονομικά όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι συμμετέχοντας με υποτροφία στα executive προγράμματα της επιλογής τους.

Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκαν αυστηρά, σημαντικά έργα καλλιτεχνών, όπως Andy Warhol, Fernando Botero Martin Kippenberger. Την διοργάνωση & επιμέλεια της δημοπρασίας ανέλαβε ο επιμελητής – Σύμβουλος Τέχνης Μάξιμος Στεργίου, αποκλειστικός συνεργάτης του Greek Economic Forum σε θέματα Πολιτισμού. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα λήξει την 25η Δεκεμβρίου και η συνολική αξία των έργων ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μέρος των εσόδων θα ενισχύσει το πρόγραμμα υποτροφιών του Greek Economic Forum, το έργο του Ιδρύματος “ΕΛΠΙΔΑ” και το Μουσείο Μπενάκη.

Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης:Concept Business Group, Veronis Jacobsen, Libra Group, K&M Creative   καθώς και οι μεγάλοι υποστηρικτές το ζαχαροπλαστείο Fresh, τα οινοποιία Τσάνταλη, Wind και Plaisio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top