skip to Main Content

Το Greek Economic Forum παρουσιάζει το νέο του Global Leadership Program στο Μουσείο Μπενάκη

Το Greek Economic Forum παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 18:00, το νέο του Global Leadership Program με τίτλο «Ministry for Tomorrow» στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι).
Μέσω του προγράμματος αυτού θα υποστηριχθούν νέοι Έλληνες οι οποίοι συμμετέχοντας σε executive leadership προγράμματα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν νέους δρόμους ώστε να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα και μέσα από αυτά μαζί να δούμε την Ελλάδα να αλλάζει μορφή με πρωταγωνιστές τους νέους και ικανούς ανθρώπους.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει τιμώντας τον διεθνή επιχειρηματία κ. Νικόλαο Τριμμάτη ορίζοντας τον ως “Honorary Chairman” του Greek Economic Forum. Ο κ.Τριμμάτης είναι ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της εταιρείας Concept Business Group με έδρα το Λονδίνο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως κορυφαίος high end property developer στην Μεγάλη Βρετανία.

Ομιλητές είναι η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο επικεφαλής του Greek Economic Forum κ. Αντώνης Πιτταράς.

Όταν ξεκίνησε το Greek Economic Forum το 2013, το όραμά μας ήταν να συμπεριλάβουμε ικανούς νέους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιτυχημένους Έλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναγνώρισε το έργο και τη δράση του Greek Economic Forum αναδεικνύοντάς μας ως πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο ηγετικό μας πρόγραμμα ¨Ministry for Tomorrow¨. Δημιουργώντας έτσι τους ηγέτες του αύριο σε μια χώρα που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ανθρώπους με υψηλούς και ειδικά διαμορφωμένους ορίζοντες, έτοιμους να χαράξουν την επόμενη σελίδα της ιστορίας της Ελλάδας, θέτοντας τα θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Για την περαιτέρω υποστήριξη του προγράμματος αυτού θα διοργανωθεί παράλληλα με την επίσημη παρουσίασή του, μια δημοπρασία σπουδαίων έργων τέχνης στο μουσείο ΜΠΕΝΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ την 18η Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Σκοπός και στόχος μας είναι μέσα από την δημοπρασία αυτή να υποστηριχθούν οικονομικά όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι συμμετέχοντας με υποτροφία στα executive προγράμματα της επιλογής τους.

Για το σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί αυστηρά, σημαντικά έργα καλλιτεχνών, όπως Andy Warhol, Fernando Botero, Martin Kippenberger. Τη διοργάνωση και επιμέλεια της δημοπρασίας έχει αναλάβει ο επιμελητής – Σύμβουλος Τέχνης Μάξιμος Στεργίου, αποκλειστικός συνεργάτης του Greek Economic Forum σε θέματα πολιτισμού.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί από το Greek Economic Forum για την ενίσχυση του σημαντικού έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” και του Μουσείου Μπενάκη.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η δικηγόρος Αθηνών κα. Εβίνα Γιακουμάτου και θα συντονίσει η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού του Greek Economic Forum, κα. Μαργαρίτα Σκάρκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top