skip to Main Content

Φώτο: Η απονομή των πρώτων Greek International Women Awards στο βρετανικό μουσείο του Λονδίνου

Η οργανωτική επιτροπή GIWA. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ηρώ Κουτσιούμπα, Γεωργία Γαβριηλίδου, Φωτεινή Βογιατζή, Νάγια Μπολτέτσου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Τζοάννα Γαλάνη, Μάρμο Συρίγου, Ιωάννα Πασχαλίδου, Χριστίνα Φωτεινέλλη.
Η οργανωτική επιτροπή GIWA. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ηρώ Κουτσιούμπα, Γεωργία Γαβριηλίδου, Φωτεινή Βογιατζή, Νάγια Μπολτέτσου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Τζοάννα Γαλάνη, Μάρμο Συρίγου, Ιωάννα Πασχαλίδου, Χριστίνα Φωτεινέλλη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου η πρώτη απονομή των βραβείων Greek International Women Awards (GIWA).

Ο θεσμός των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Δημήτρης Καραμήτσος Τζίρας, καθώς και περίπου 300 εκπρόσωποι του εφοπλιστικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού κόσμου της Ελληνικής διασποράς.

Σοφία Κωνσταντοπούλου, Αλέξανδρος Κωστάλας, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Στη φαντασμαγορική  τελετή την οποία παρουσίασαν η κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και ο κ. Αλέξανδρος Κωστάλας, δόθηκαν τα βραβεία στις ακόλουθες νικήτριες ανά κατηγορία:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έλλη Φλέγγα – Διευθύνουσα Σύμβουλος του Holmes Place της Ελλάδας

2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μαρία Χατζηαναστασίου – Ιδρύτρια της Medi Cosmetic

3. ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Κατερίνα Ζιωτοπούλου- Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Davis

4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Κατερίνα Γαβριηλίδου- Πολιτική Επιστήμονας

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Αναστασία Ελπίδα Κόκκοτα – Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος των Muse Sandals

6. ΜΟΔΑ

Έλενα Καραβασίλη – Ιδρύτρια και σχεδιάστρια του ELENA KARAVASILI

7. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ

Μαρία Μπερτζελέτου – Επικεφαλής ερευνητικής ομάδας IFCHOR Group

8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Δέσποινα Δοξάκη – Capital Markets Counsel

9. ΤΕΧΝΕΣ & ΣΧΕΔΙΟ
Άννα Βίσση – καλλιτέχνης, ερμηνεύτρια

10. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Τόνια Βασσιλοπούλου – Marketing Director του St. George Lycabettus Hotel

11. ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ (18-23yrs)
Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου – Ιδρύτρια του οργανισμού Unique Minds

Ιωάννα Πασχαλίδου (Οργ. Επιτροπή GIWA), Θανάσης Καραγιάννης (εκπρόσωπος χορηγού εταιρείας Aphrodite Hills Resort), Μάκης Πέππας.

12. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Το τιμητικό βραβείο GIWA απονεμήθηκε στην επιφανή ακαδημαϊκό κ Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η κ. Αρβελέρ υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967, η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976, και η πρώτη γυναίκα καγκελλάριος των Πανεπιστημίων της Γαλλίας, υπεύθυνη όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
«Όλα τα μέλη της Επιτροπής αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανες για την πρωτοβουλία μας να θεσπίσουμε τα βραβεία GIWA, με τα οποία αναδεικνύουμε το αφανές ταλέντο των Ελληνίδων γυναικών ανά τον κόσμο.

Μέσω του θεσμού, επιδιώκουμε την επιστροφή της Ελλάδας στον χάρτη της αριστείας» δήλωσε η Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου, ιδρύτρια των βραβείων και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής GIWA.

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, Πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος Τζίρας, Ρόδη Κράτσα.

Ο κ. Θανάσης Καραγιάννης, εκπρόσωπος τou Aphrodite Hills Resort, κυρίου χορηγού της τελετής, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία λέγοντας: “Είναι σημαντικό να αναδείξουμε τις σπουδαίες γυναίκες της εποχής μας που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε το μέλλον. Συγχαίρουμε την ιδέα αυτής της βράβευσης που αποσκοπεί στο να αναγνωρίσει, να επιβραβεύσει και να γιορτάσει υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού και τα επιτεύγματα των Ελληνίδων ανά τον κόσμο’.

Τα βραβεία GIWA έχουν ως σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων που έχουν διακριθεί μέσω των επαγγελματικών τους επιτευγμάτων και επιδόσεων διεθνώς ή στην Ελλάδα, μέσα από μία διαφανή και ανοιχτή διαδικασία επιλογής των φιναλίστ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 147 υποψήφιες συνολικά, ενώ 75000 περίπου ψηφοφόροι από εννέα χώρες έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε φιναλίστ ανά κατηγορία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των GIWA. Στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης συμμετείχαν 33 κριτές (τρεις κριτές ανά κατηγορία), όλοι διακεκριμένοι και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους. Η διαδικασία του διαγωνισμού καταγράφεται λεπτομερώς στην επίσημη ιστοσελίδα GIWA 

Σημειώνεται ότι η οργανωτική επιτροπή των βραβείων απαρτίζεται από τις Σοφία Κωνταντοπούλου, Φωτεινή Βογιατζή, Γεωργία Γαβριηλίδου, Τζοάννα Γαλάνη, Ηρώ Κουτσιούμπα, Νάγια Μπολτέτσου , Ιωάννα Πασχαλίδου, Μαρία Σαραντοπούλου, Μαρία Συρίγου, Χριστίνα Φωτεινέλλη και Γιούλα Αραούζου.

Όλα τα μέλη της επιτροπής εργάστηκαν σε εθελοντική βάση, προκειμένου να πραγματώσουν τη σύσταση και λειτουργία του θεσμού.

Οι νικήτριες των βραβείων GIWA με την ιδρύτρια του θεσμού. Από αριστερά προς τα δεξιά: Κατερίνα Ζιωτοπούλου, Έλλη Φλέγγα, Αναστασία-Ελπίδα Κόκκοτα, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μαρία Χατζηαναστασίου, Κατερίνα Γαβριηλίδου, Έλενα Καραβασίλη, Δέσποινα Δοξάκη, Τόνυα Βασσιλοπούλου, Διαλεκτή-Αθηνά Βουτυράκου.

H πρώτη απονομή των βραβείων GIWA υποστηρίχτηκε χορηγικά από τους ακόλουθους φορείς: Aphrodite Hills Resort in Cyprus, Libra Group, Zela Christodoulides, ELA, Hair.com, Kinsterna Hotel, White Space, Elemis, Carpo, Meliora Communications, Zonars, Luxury Transfers, Fratelli Greci, Hotel Donor, CocoMat, LamdaDelta, Live Media (Live Streaming).

Ειδική μνεία αξίζει στους LC Architects που σχεδίασαν την εταιρική ταυτότητα των GIWA καθώς και το εβληματικό αγαλματίδιο- βραβείο “The Rise”που απονεμήθηκε στις νικήτριες.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβαν, το μουσικό τρίο κλασσικής μουσικής που αποτελείται από τον Μιχάλη Ίσκα (Βιόλα) κ. Iñigo Mikeleiz-Berrade (Ακορντεόν) και την κ. Καλλιόπη Μητροπούλου (βιολί), το μουσικό συγκρότημα του νεαρού ερμηνευτή Leon of Athens και ο DJ Αυγουστίνος Γαλιάσσος.

Βίντεο από τη βραδιά απονομής των βραβείων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top