skip to Main Content

Αυτές είναι οι 11 ελληνικές επιχειρήσεις έτοιμες για τα European Business Awards – Όλη η λίστα

Τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά βραβεία επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, τα European Business Awards 2017/18 sponsored by RSM* θα απονεμηθούν σε μία λαμπρή τελετή στη Βαρσοβία της Πολωνίας την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018. Ο μεγάλος Ευρωπαϊκός τελικός θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσα από την σελίδα των European Business Awards sponsored by RSM την ίδια μέρα στις 20:30.

Τα European Business Awards sponsored by RSM, τα οποία διοργανώνονται για 11η συνεχή χρονιά, έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας η οποία αντιπροσωπεύει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές, την καινοτομία και την επιχειρηματική ηθική, επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις που επιδεικνύουν όλες αυτές τις αξίες. Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των βραβείων για 11η συνεχή χρονιά, είναι η RSM, το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, με πάνω από 800 γραφεία σε 120 χώρες και 43.000 στελέχη διεθνώς.

Το πρόγραμμα των European Business Awards sponsored by RSM επιτελεί τρεις στόχους για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα:

· Προβάλλει τις καλές πρακτικές

· Επιβραβεύει και αναγνωρίζει τις επιχειρηματικές επιτυχίες

· Παρέχει case studies και παραδείγματα προς μίμηση από τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν.

Ο κ. Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στις 11 ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φτάσει στον φετινό τελικό. Τα τελευταία 11 χρόνια η RSM Ελλάδος ως Κύριος Χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards στην χώρα μας, στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και στη προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν παρά την αβεβαιότητα του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Με μεγάλη μας χαρά θα είμαστε μαζί με τις ελληνικές επιχειρήσεις στον τελικό και στην τελετή απονομής των βραβείων με σκοπό να τις υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επιτυχία τους. Καλή Επιτυχία στις 11 ελληνικές επιχειρήσεις National Winners στον Ευρωπαϊκό τελικό

Η επιτυχημένη πορεία της χώρας μας στα European Business Awards sponsored by RSM για μια ακόμη χρονιά, ενισχύει τη δυναμική παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η διάκριση με τον τίτλο National Winner αναδεικνύει την εξαιρετική επίδοση των εταιριών αυτών καθώς έχουν διέλθει μιας ενδελεχούς αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή σε κάθε φάση του διαγωνισμού. Η διαδικασία αξιολόγησης επιτελείται με αυστηρά κριτήρια αναφορικά με την οικονομική απόδοση, την λειτουργική δραστηριοποίηση και την ακολουθούμενη πολιτική ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών καθώς και με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν την κάθε κατηγορία των βραβείων.

Η διάκριση αυτή κατατάσσει τις 11 ελληνικές εταιρίες National Winners στην ελίτ των καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης, οι οποίες συμμετέχουν στον φετινό τελικό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν είναι οι εξής:

ΕΛΒΙΑΛ

The ELITE Award for Growth Strategy of the Year

SOCIALAB

The Award for Innovation

ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ

The Germany Trade & Invest Award for

International Expansion

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

The Social Responsibility & Environmental

Awareness Award

ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ

The Workplace & People Development Award

REΖΟS BRANDS

The Customer & Market Engagement Award

EPSILON NET

The Digital Technology Award

OWIWI

The New Business of the Year Award

ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

The Business of the Year Award with

Turnover €0-25M

MEDBEST

The Business of the Year Award with

Turnover €26-150M

ATTICA – ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

The Business of the Year Award with

Turnover €150M+

Οι κατηγορίες των European Business Awards sponsored by RSM είναι οι εξής:

· Βραβείο UKTI για την Καινοτομία

· Βραβείο ELITE Διεθνούς Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χρονιάς

· Βραβείο για την Περιβαλλοντική και Εταιρική Αειφορία

· Βραβείο για την Επικέντρωση στον Πελάτη

· Βραβείο για τον Εργοδότη της Χρονιάς

· Βραβείο RSM International για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς

· Βραβείο Εισαγωγών/ Εξαγωγών

· Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €0-25m]

· Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €26-150m]

· Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €150m+]

· Βραβείο επιλογής του Προέδρου των Κριτών

Τα European Business Awards sponsored by RSM φέτος εισήγαγαν για πρώτη φορά μία καινοτομία που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής με σκοπό να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες διέπονται από υψηλή επιχειρηματική αριστεία. Βάσει της νέας διαδικασίας, τον Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκαν οι 2.898 “Ones to Watch” επιχειρήσεις από τις 34 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία. Από την Ελλάδα, διακρίθηκαν 55 επιχειρήσεις που κατέκτησαν τον τίτλο “Ones to Watch”, ο οποίος τους έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Το δεύτερο στάδιο αφορούσε την ανάδειξη των 289 “National Winners”, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από σημαντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders. Οι “National Winners”, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στις 12 κατηγορίες του διαγωνισμού σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Οι 11 από τις 289 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ελληνικές, γεγονός το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς σε 14 μόνο χώρες, από τις 34 οι οποίες συμμετέχουν στα βραβεία, υπήρχαν πάνω από 10 National Winners.

Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση για κάθε μία από τις δώδεκα κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award της κατηγορίας τους.

Η αξιολόγηση των εταιριών που λαμβάνουν μέρος στα βραβεία, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την κριτική επιτροπή των European Business Awards sponsored by RSM, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα στελέχη του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη της συγκεκριμένης κριτικής επιτροπής έχουν διατελέσει οι: Yves Leterme, τ. Πρωθυπουργός του Βελγίου, Philip Forrest, πρόεδρος του International Customer Service Institute, Τάκης Κληρίδης, τ. Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Jose Aznar, τ. Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Karel De Gucht, τ. Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Arnold Rüütel, τ. Πρόεδρος της Εστονίας, Emil Constantinescu, τ. Πρόεδρος της Ρουμανίας, Petar Stoyanov, τ. Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ.ά.

 

 

*Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, την καινοτομία και την υπεροχή των επιχειρήσεων της Ε.Ε..

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρίες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορους κλάδους δραστηριότητας, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top