skip to Main Content

Αποκλειστικό – Blueground: Το απόλυτο ελληνικό success story – Η startup της αγοράς ακινήτων σήκωσε 7 εκατ. σε 4 χρόνια και συνεχίζει

Από τη βράβευση της blueground από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας
Από τη βράβευση της blueground από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Η επιτυχία για να έρθει θέλει κόπο και προσπάθεια και η blueground είναι ένα από τα πιο ηχηρά παραδείγματα επιτυχημένης και υγιούς επιχειρηματικότητας που ανήκει στο startup οικοσύστημα της Ελλάδας. Μέσα σε 4 χρόνια κατόρθωσε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 6,9 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγους μόλις μήνες εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους το ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το αμερικάνικο Endeavor Catalyst. Αν δεν είναι αυτό ένα αληθινό ελληνικό success story τότε ποιο είναι;

Τι είναι όμως και τι ακριβώς κάνει η blueground; Η ιδέα της στηρίζεται στη μετατροπή υπαρχόντων ακινήτων σε πλήρως εξοπλισμένες και αυτόνομες κατοικίες για την φιλοξενία εταιρικών πελατών για μεσαία ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η εξειδικευμένη ομάδα της blueground αναλαμβάνει πλήρως τη διαμόρφωση, διαχείριση και προώθηση των οικιστικών ακινήτων, δημιουργώντας καταλύματα υψηλής αισθητικής και προδιαγραφών.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2013 και η ιδέα γεννήθηκε από προσωπική ανάγκη του CEO & συνιδρυτή της εταιρίας, Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 500 ιδιοκτητών ακινήτων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι, ενώ έχει ανοίξει θέσεις εργασίας για πάνω από 70 ανθρώπους.

Η ομάδα της blueground

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσαν στο MadeinGreece.news o CEO & συνιδρυτής της εταιρίας Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου και ο Partner & Country Manager Ελλάδος, Θάνος Γεραμάνης.

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από την δημιουργία της Blueground; Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου: Η ιδέα της blueground γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρότερης επαγγελματικής μου εμπειρίας που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων χρειαζόμουν να διαμένω για μεσαία και μεγάλα χρονικά διαστήματα (1-12 μήνες κάθε φορά) σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Τότε, ήταν, λοιπόν που συνειδητοποίησα ότι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για έναν εταιρικό ταξιδιώτη ήταν το ξενοδοχείο, το οποίο όμως αν και εύκολα προσβάσιμο, είναι αρκετά πιο ακριβό και ο χώρος του δωματίου είναι περιορισμένος. Επίσης, όταν προσπάθησα να κλείσω κάποιο διαμέρισμα αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες, για τους εξής κυρίως λόγους: δεν έβρισκα εύκολα πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα σε καλή κατάσταση, και όταν τα έβρισκα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν ήταν διατεθειμένοι να τα μισθώσουν για διάρκεια μικρότερη του ενός έτους.

Αυτό ακριβώς το κενό ήρθε να καλύψει η blueground, προσφέροντας επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Από το 2013 οπότε και ιδρύσαμε την εταιρία, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 500 ιδιοκτητών ακινήτων, παρέχοντάς τους σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία. Παράλληλα, τα τελευταία 4 χρόνια έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιριών και ταξιδιώτες, στους οποίους και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site μας www.theblueground.com

MadeinGreece.news: Ποια ήταν και είναι τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Θάνος Γεραμάνης: Η μεγαλύτερη πρόκληση για μία νεοφυή επιχείρηση είναι να δημιουργήσει και να προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία που να λύνει ικανοποιητικά ένα πραγματικό πρόβλημα. Όταν αυτό πραγματοποιηθεί, η επόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες είναι η έλλειψη χρηματοδότησης. Για το λόγο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια έχουμε λάβει πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ από ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν στο όραμά μας, όπως η VentureFriends που βρίσκεται από την αρχή στο πλευρό μας, η Endeavor, η Εθνική Τράπεζα με το πρόγραμμα NBG Business Seeds και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μ. Ανατολή.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου: Η blueground είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρία με έντονη διεθνή παρουσία. Ιδρύθηκε το 2013 στην Ελλάδα από μια ομάδα 4 νέων ανθρώπων και σήμερα έχει φτάσει να μετρά πάνω από 70 εργαζόμενους, 45 από τους οποίους βρίσκονται στη χώρα μας, καθώς εδώ είναι το στρατηγικό κέντρο της εταιρίας. Συγκεκριμένα η Ελλάδα αποτελεί το hub για τα τμήματα του Marketing, του Technology & του Finance. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα που “ανοίγει” κάθε φορά μια καινούργια αγορά είναι από την Ελλάδα.

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η Blueground; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Θάνος Γεραμάνης: Η πρόσφατη χρηματοδότηση που λάβαμε, θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την παρουσίας μας στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, να επεκταθούμε σε καινούργιες αγορές, αλλά και να αναπτύξουμε περαιτέρω το προϊόν και την τεχνολογία μας . Με σκληρή δουλειά και επιμονή, είμαστε σίγουροι πως σε μερικά χρόνια από τώρα, θα έχουμε καταφέρει να γίνουμε ένας από τους πιο σημαντικούς παίχτες της παγκόσμιας αγοράς φιλοξενίας εταιρικών πελατών, με παρουσία σε πάνω από 50 μεγάλες πόλεις.

 

Από τη βράβευση της blueground από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016

Who is Who

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου
Συνιδρυτής & CEO, blueground

O Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου είναι συνιδρυτής & CEO της blueground. Η ιδέα της blueground γεννήθηκε από το όραμα του Αλέξανδρου να δημιουργήσει μια επιχείρηση που θα απλουστεύσει τις περίπλοκες διαδικασίες φιλοξενίας στελεχών επιχειρήσεων από το εξωτερικό.

Πριν την ίδρυση της εταιρίας, ο Αλέξανδρος εργαζόταν για 6μιση χρόνια στην εταιρία συμβούλων McKinsey & Company, μετέχοντας σε σημαντικά projects, σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλον τον κόσμο. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως Associate Principal, στην ομάδα στρατηγικής της Samsung Electronics, με έδρα τη Νότια Κορέα. Το 2009, έλαβε υποτροφία από την McKinsey & Company, για να παρακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (MBA) του INSEAD, το οποίο πραγματοποιείται στην Γαλλία και την Σιγκαπούρη. Επιπλέον, είναι κάτοχος πτυχίου στα Ναυτιλιακά από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Διοικητικές Επιστήμες (MSc) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2015, ο Αλέξανδρος είναι μέλος του διεθνές δικτύου επιχειρηματιών της Endeavor.

Θάνος Γεραμάνης
Partner & Country Manager Ελλάδος, blueground

Ο Θάνος Γεραμάνης είναι Partner και Country Manager Ελλάδος. Ο Θάνος έχει την πλήρη ευθύνη για τη δραστηριότητα της blueground στην ελληνική αγορά και συμμετέχει ενεργά και στην επέκταση της εταιρίας σε νέες αγορές, την αναβάθμιση των τεχνολογικών της συστημάτων και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Πριν την blueground, o Θάνος ασκούσε καθήκοντα Cluster Manager της MasterCard, έχοντας υπό την επίβλεψή του το σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής της εταιρίας για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Στο παρελθόν, είχε διατελέσει για 6 χρόνια Consultant Manager στην εταιρία συμβούλων McKinsey & Company. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ΜΒΑ του ALBA Graduate Business School.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την blueground στην επίσημη ιστοσελίδα της ή στη σελίδα της στο facebook, το twitter, το Instagram, το LinkedIn ή και στο κανάλι της στο YouTube.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 19 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top