skip to Main Content

Made in Greece τα ευωδιαστά αφεψήματα Anassa Organics – Δημιουργοί τους οι φίλες από την τράπεζα, Γιάννα & Αφροδίτη που σαρώνουν τα βραβεία!

Όταν η Γιάννα Ματθαίου γνώρισε την Αφροδίτη Φλώρου στο τραπεζικό χώρο όπου και δραστηριοποιούνταν στο τμήμα του μάρκετινγκ καμιά από τις δεν φανταζόταν τον καθοριστικό ρόλο που θα έπαιζε η συνάντηση τους στην επαγγελματική τους ζωή. Οι διευθυντικές τους θέσεις δεν στάθηκαν ικανές να τις απομακρύνουν από το όνειρο τους και έτσι, το 2012 αποφάσισαν να παραιτηθούν και να υλοποιήσουν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό που είχαν στο μυαλό τους. Αφού ερεύνησαν την αγορά για ενάμιση χρόνο, ξεκίνησαν με μικρό κεφάλαιο παραγγέλνοντας 800 κιλά βότανα. 3 μόλις χρόνια αργότερα, τα αφεψήματα ANASSA ORGANICS έχουν κερδίσει αρκετά σημαντικά βραβεία, όπως αυτό της Επιχειρηματικότητας αλλά και της καλύτερης γεύσης και – το σημαντικότερο όλων- την καρδιά του εγχώριου αγοραστικού κοινού και όχι μόνο! Με εξαγωγές σε Βέλγιο, Γαλλία, Δανία και Γερμανία και αγνές πρώτες ύλες, τα ANASSA ORGANIGS είναι το πιο ευωδιαστό Made in Greece του Εirinika!

Δείτε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Γιάννας Ματθαίου, στο Eirinika.gr:

  • Εκτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα, και πιστεύουμε ότι είναι μοναδικά στο κόσμο. Όποιος έχει περπατήσει στην ελληνική φύση, από τα νησιά έως τα πιο ψηλά βουνά έχει μεθύσει από τα αρώματα που αναδύει. Από τα αρώματα των αρωματικών φυτών. Νοιώσαμε την ανάγκη να τα αναδείξουμε και να τα συσκευάσουμε όπως τους αξίζει, ως πολύτιμα και μονάκριβα. Αυτή την ιδέα προσπαθήσαμε και κάναμε πράξη. Διαλέξαμε τα καλύτερα από τα καλύτερα και τα βάλαμε στη συσκευασία που τους αξίζει.
  • Άνασσα, σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά. Για εμάς Άνασσα είναι η ελληνική γη, η βασίλισσα που έχει και παράγει θησαυρούς.
  • Η εξαιρετική ποιότητα των βοτάνων, η συσκευασία τους και το ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής τους είναι αυτά που κυρίως κάνουν ξεχωριστά τα Βότανα της Anassa. Επιπλέον ο συνδυασμός των βοτάνων που βοηθά τον οργανισμό και συγχρόνως έχει υπέροχη γεύση.
  • Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς μικρές επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να εξελιχθούν ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.
  • Συνεργαστήκαμε με ομάδα ειδικών επιστημόνων για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων σε όλα τα στάδια, από την ελληνική γη μέχρι την κούπα του “ψαγμένου” καταναλωτή.
  • Τα ροφήματα της Anassa Organics αποτελούν μια πρόταση, μια προτροπή, για ένα διάλλειμα από την έντονη καθημερινότητα, ώστε το ρόφημα να γίνεται απόλαυση και η ετοιμασία του να ανάγεται σε ιεροτελεστία.
  • Το θετικό της οικονομικής κρίσης είναι ότι αρχίσαμε όλοι να προτιμούμε τα δικά μας, ελληνικά προϊόντα και ανακαλύψαμε πόσο εξαιρετικά προϊόντα διαθέτει η χώρα μας.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Ποιο είναι το story της δημιουργίας των πλέον δημοφιλών ροφημάτων ANASSA;

Γιάννα Ματθαίου: Εκτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα, και πιστεύουμε ότι είναι μοναδικά στο κόσμο. Όποιος έχει περπατήσει στην ελληνική φύση, από τα νησιά έως τα πιο ψηλά βουνά έχει μεθύσει από τα αρώματα που αναδύει. Από τα αρώματα των αρωματικών φυτών. Νοιώσαμε την ανάγκη να τα αναδείξουμε και να τα συσκευάσουμε όπως τους αξίζει, ως πολύτιμα και μονάκριβα. Αυτή την ιδέα προσπαθήσαμε και κάναμε πράξη. Διαλέξαμε τα καλύτερα από τα καλύτερα και τα βάλαμε στη συσκευασία που τους αξίζει.

Δεν ήταν δύσκολη η επιλογή γιατί η Ελλάδα «φιλοξενεί» 6.500 διαφορετικά είδη και υποείδη φυτών εκ των οποίων τα 1.600 είναι ενδημικά, δηλαδή δεν τα βρίσκουμε πουθενά αλλού στον κόσμο!

Ε.Ν: Τι σημαίνει ANASSA; Κυριολεκτικά και τι σημαίνει για εσάς;

Γ.Μ: Άνασσα, σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά. Για εμάς Άνασσα είναι η ελληνική γη, η βασίλισσα που έχει και παράγει θησαυρούς. Αναβιώνουμε μια πανάρχαια γνώση και πρακτική ανταποδίδοντας την τιμή που αρμόζει σε μια φιλόξενη, εύφορη, καλλίμορφη και καλλίκαρπη βασίλισσα (Άνασσα), που αιώνες τώρα εξακολουθεί να μας χαρίζει γενναιόδωρα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Ε.Ν: Ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που κάνει τα αρωματικά φυτά και βότανα της ANASSA ξεχωριστά;

Γ.Μ: Η εξαιρετική ποιότητα των βοτάνων, η συσκευασία τους και το ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής τους είναι αυτά που κυρίως κάνουν ξεχωριστά τα βότανα της Anassa. Επιπλέον ο συνδυασμός των βοτάνων που βοηθά τον οργανισμό και συγχρόνως έχει υπέροχη γεύση. Τα χρυσά αστέρια στα διεθνή βραβεία γεύσης Great taste Awards 2014 ήρθαν να επιβεβαιώσουν όλα τα παραπάνω.
Όταν ανοίγεις μια συσκευασία «Ἄnassa» η όσφρησή σου χαίρεται απρόσμενα με την ευωδία που σε κατακλύζει. Αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πολύ ξεχωριστό θα σερβίρεις στην κούπα σου. Οι αρχέγονες μνήμες του σώματος σε καλούν να γευτείς ξανά ένα αφέψημα από γνήσια ελληνικά αρωματικά φυτά στην κατάσταση αγνότητας που τα πρωτοέδωσε η ηλιοστάλλακτη ελληνική γη

Τα προϊόντα της ANASSA είναι βιολογικά, χωρίς φυτοφάρμακα ενώ έχουν λάβει και Great Taste Awards για το 2014. Πόσο βοήθησε αυτή η διάκριση στο να τη μάθει περισσότερος κόσμος;

Όλα τα βότανά μας είναι βιολογικής καλλιέργειας γιατί θελήσαμε να προσφέρουμε τα άριστα ελληνικά αρωματικά φυτά στην κορυφαία ποιότητά τους. Χωρίς φυτοφάρμακα, χωρίς χημικά λιπάσματα, από ξεκούραστα εδάφη, που προσφέρουν αβίαστα και ανόθευτα αρώματα, γεύσεις και πολύτιμες ιδιότητες.

Τα αρωματικά φυτά που περιέχονται στα μείγματα επιλέχθηκαν ώστε ο συνδυασμός τους να βοηθά προς μια κατεύθυνση αλλά και για την υπέροχη γεύση που προσφέρουν.

Η διάκριση 4 ροφημάτων μας στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης GREAT TASTE AWARDS 2014 ήταν η επιβεβαίωση. Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν ήταν το Pure Symmetry που βοηθά αυτούς που ακολουθούν δίαιτα για απώλεια βάρους, το Pure Defence βοηθά στο κρυολόγημα και για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, το Pure Happinness ένας υπέροχος συνδυασμός τεσσάρων βοτάνων που τονώνει τον οργανισμό και η Μέντα με ιδιότητες γνωστές από την αρχαιότητα, που λόγω καταγωγής είναι εξαιρετικής γεύσης και οσμής. Τα χρυσά αστέρια των Great Taste Awards, βοήθησαν σημαντικά στην αύξηση της ζήτησης των προϊόντων και στην αναγνωρισιμότητα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ε.Ν: Οι παραγωγοί των πρώτων υλών σας είναι κατά πλειοψηφία επιχειρήσεις μικρού μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα. Είναι μια κίνηση να βοηθήσετε τις μικρότερες επιχειρήσεις;

Γ.Μ: Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς μικρές επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να εξελιχθούν ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Η αλήθεια είναι ότι επιλέγουμε τέτοιες επιχειρήσεις για να τις ενισχύσουμε, αλλά και γιατί υπάρχουν μικροί καλλιεργητές που κάνουν τη δουλειά τους με αγάπη, μεράκι και σεβασμό και αυτά που παράγουν έχουν εξαιρετική ποιότητα.

Ε.Ν: Πώς διαλέγετε τα προϊόντα σας;

Γ.Μ: Για την ανεύρεση την πρώτης ύλης, σε πρώτη φάση συνεργαστήκαμε με ειδικούς και πραγματοποιήθηκε έρευνα για τους παραγωγούς και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Στη συνέχεια ταξιδέψαμε και ταξιδεύουμε ακόμα, σε όλη την Ελλάδα για να βρούμε Έλληνες καλλιεργητές με παραγωγικές μονάδες μικρού μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα, που διακρίνονται για τις σύγχρονες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας, τον τόπο παραγωγής και τον σεβασμό στο περιβάλλον, στη γη και στα προϊόντα της.

Ο ποιοτικός έλεγχος γίνεται με τη βοήθεια ειδικών και με εργαστηριακές αναλύσεις, εκεί που χρειάζεται.

Ε.Ν: Συνεργαστήκατε με καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίο έκαναν έρευνα για λογαριασμό της εταιρίας. Η έρευνα αυτή έδωσε την κατεύθυνση για τα προϊόντα που χρησιμοποιείται όπως και για την δημιουργία των μειγμάτων. Εκεί πιστεύετε οφείλετε η επιτυχία των ροφημάτων σας; Στην ανεύρεση και ανάλυση της καλύτερης ποιοτικά πρώτης ύλης;

Γ.Μ: Συνεργαστήκαμε με ομάδα ειδικών επιστημόνων για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων σε όλα τα στάδια, από την ελληνική γη μέχρι την κούπα του “ψαγμένου” καταναλωτή. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας αξιοποιήθηκαν με τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι μπορεί να κάνει τη διαφορά: ποια ελληνικά βότανα είναι τα πιο σημαντικά, σε ποιες περιοχές ευδοκιμούν περισσότερο, πώς πρέπει να συλλέγονται και πώς να συσκευάζονται για να διατηρούν το άρωμα, τη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητές τους στο ακέραιο. Και ακόμα, ποιοι συνδυασμοί είναι κατάλληλοι για διάφορες χρήσεις και σε ποιες αναλογίες (μείγματα βοτάνων).

Ε.Ν: Τι είναι εκείνο που τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας άλλων εταιριών;

Γ.Μ: Θεωρούμε ότι κυρίως αυτό που διαφοροποιεί τα ροφήματα Anassa είναι η επιλογή της πρώτης ύλης που είναι άριστης ποιότητας (καλή, καθαρή και με σωστή αποξήρανση), ελληνικής προέλευσης και βιολογικής καλλιέργειας. Η διατήρηση ολόκληρων των φύλλων και καρπών κάνει την ποιότητα διακριτή από όλους.

Η συσκευασία και το ότι περιλαμβάνει το σύστημα της προετοιμασίας και σερβιρίσματος είναι το επόμενο που τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα. Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για την κούπα, μέσα σε μεταλλικά κουτιά που προστατεύουν ιδανικά τα βότανα και τα διατηρούν. Βάζοντας την ποσότητα της δόσης που χωρά στο φακελάκι, το στερεώνεις απλά με το ειδικό ξυλάκι στα χείλη της κούπας και ξεκινάς την ιεροτελεστία του σερβιρίσματος.

Τα ροφήματα της Anassa Organics αποτελούν μια πρόταση, μια προτροπή, για ένα διάλλειμα από την έντονη καθημερινότητα, ώστε το ρόφημα να γίνεται απόλαυση και η ετοιμασία του να ανάγεται σε ιεροτελεστία. Επιπλέον έρχεται κανείς σε άμεση επαφή με τα αρωματικά βότανα, βλέπει τα χρώματά τους, απολαμβάνει το άρωμα τους, συμμετέχει στην όλη διαδικασία, επιλέγει με φροντίδα φύλλα και καρπούς, και φτιάχνει το ρόφημά του. Έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «παντρεύεται» η παράδοση της αναλλοίωτης γεύσης με ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο τρόπο σερβιρίσματος!

Ε.Ν: Πού μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα της εταιρίας ANASSA;

Γ.Μ: Το δίκτυο διάθεσής των ροφημάτων Anassa Organics διαρκώς επεκτείνεται. Να αναφέρω ενδεικτικά το ΑΒ Βασιλόπουλος Delicatessen, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑ, το concept store Graffito, στα Care lab μέσα στα καταστήματα ATTICA, το Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής και σε αρκετά ακόμη επιλεγμένα σημεία. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα σημεία στο site μας:  www.anassaorganics.com

Ε.Ν: Η οικονομική κρίση, θεωρείτε πως έχει μας έχει κάνει πιο επιλεκτικούς με τα προϊόντα που βάζουμε στο καλάθι μας;

Γ.Μ: Σαφέστατα η κρίση μας έχει κάνει πιο προσεκτικούς στις επιλογές μας και ζητάμε όλοι την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής. Το θετικό είναι ότι αρχίσαμε όλοι να προτιμούμε τα δικά μας, ελληνικά προϊόντα και ανακαλύψαμε πόσο εξαιρετικά προϊόντα διαθέτει η χώρα μας.

Ε.Ν: Το ξεκίνημα μια νέας επιχείρησης στην Ελλάδα της κρίσης έχει σίγουρα ρίσκο. Πιστεύεται σας έχει δικαιώσει το εγχείρημα σας αυτό; Είστε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα;

Γ.Μ: Όταν ξεκινήσαμε υπήρχε αρνητικό κλίμα σε όλο σχεδόν τον κόσμο για τη χώρα. Αυτό το στερεότυπο θελήσαμε να το ανατρέψουμε και υπήρξε για εμάς κινητήριος δύναμη. Στηριχθήκαμε στις δυνάμεις μας και στη σκληρή δουλειά και από αυτήν την άποψη, δεν επηρεαστήκαμε από το γενικότερο περιβάλλον. Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των προϊόντων, μας έχει δικαιώσει. Η ανταπόκριση μάλιστα της ελληνικής αγοράς ήταν πέραν των αναμενόμενων και μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα.

Πιστεύουμε ότι εάν η προσπάθεια είναι σοβαρή και αξιόπιστη, το προϊόν είναι καλό και σταθερής ποιότητας η θετική ανταπόκριση είναι σχεδόν βέβαιη.

Ε.Ν: Πως θα θέλατε να εξελιχθεί η επιχείρηση σας μελλοντικά; Πέραν των εξαγωγών σας στο εξωτερικό, υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να επιτύχετε;

Γ.Μ: Είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να πούμε ότι ολοκληρώθηκαν οι επιδιώξεις μας για τις αγορές του εξωτερικού.
Πολύ πρόσφατα, βγάλαμε συσκευασίες που απευθύνονται σε ξενοδοχεία και καφέ, επιχειρώντας σε μια καινούργια αγορά. Θα θέλαμε να μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα από τα ροφήματά μας σε ένα καφέ ή στο ξενοδοχείο που μένει. Αυτό είναι ένα εγχείρημα που θέλουμε να πετύχει.

Βασικός μας στόχος είναι να γίνουν γνωστά τα ροφήματά μας και μέσα από αυτά η εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αρωματικών φυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ΑΝΑSSA ORGANICS

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 25 Φεβρουαρίου 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top