skip to Main Content

ASIA FRUIT LOGISTICA 2019 – Στο Χονγκ Κονγκ 5 made in Greece επιχειρήσεις για να εκθέσουν τα προϊόντα τους

Τη στρατηγική υποστήριξη του Enterprise Greece Invest & Trade για τη συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών στην έκθεση ASIA FRUIT LOGISTICA 2019, που δεν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα, επιδοτώντας το 50% του ενοικίου του χώρου τους για stand επιφάνειας μέχρι 12 τ.μ., εξασφάλισε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι δύο φορείς δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των ελληνικών φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην ασιατική αγορά, ενισχύοντας την προσπάθεια των εγχώριων τοπικών παραγωγών.

Στην 13η ASIA FRUIT LOGISTICA 2019, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στο Χονγκ Κονγκ από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας για τρίτη φορά τη διοργάνωση του Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου, στο οποίο θα συμμετάσχουν 5 δυναμικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι Anatoli SA, Chatzidakis SA, Kolios Company SA, Mitrosilis SΑ και Protofanousi Fruits. Στην έκθεση θα λάβει επίσης μέρος ως ανεξάρτητος εκθέτης η εταιρία ZEUS KIWI.

Οι ελληνικές εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 13.500 επαγγελματίες επισκέπτες από 70 χώρες, αναδεικνύοντας τη δυναμική, που παρουσιάζει ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκθεση, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις νωπών προϊόντων, η οποία λαμβάνει χώρα στο Asia World-Expo Center και στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι του κλάδου για κατ’ ιδίαν συναντήσεις και επιχειρηματικές συνομιλίες. Σε όλες τις χώρες της Ασίας, όπου η υγιεινή διατροφή είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα, η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη και πολλά είδη όπως μήλα, ροδάκινα, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, πεπόνια, κεράσια και επιτραπέζια σταφύλια εισάγονται με υψηλές τιμές ενώ μπρόκολα, καρότα, κρεμμύδια, σπαράγγια, σέλινο και λάχανο είναι τα λαχανικά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανάμεσα στα εισαγόμενα.

Στόχος των ελληνικών εταιριών που θα συμμετάσχουν στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2019 είναι, όχι μόνο να αυξήσουν τις ποσότητες που ήδη εξάγουν, αλλά και να διευρύνουν την γκάμα προϊόντων, που μπορούν να προωθήσουν στην περιοχή. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ευρύτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί η δυνατότητα εξαγωγής στην Κίνα και άλλων προϊόντων πέραν του ακτινιδίου.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί για πληροφορίες σχετικά με το Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2019, στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στα τηλ. 210 64 19 037 και 64 19 026, καθώς και να ανατρέξει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.asiafruitlogistica.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top