skip to Main Content

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο Alios Ilios ανάμεσα σε 95 υποψηφιότητες

Ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που προσφέρουν ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, συγκαταλέγεται το εστιατόριο ALIOS ILIOS του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Μόλις στο τρίτο έτος λειτουργίας του, το ALIOS ILIOS διακρίθηκε ανάμεσα σε 95 υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα στην κατηγορία «Ελληνική Μοντέρνα Κουζίνα» από το γαστρονομικό θεσμό του περιοδικού «Αθηνοράμα», «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας». Τα βραβεία απονέμονται στα εστιατόρια που τιμούν με αξιώσεις την ελληνική κουζίνα.

Ο Executive Chef του ALIOS ILIOS, Μανόλης Ματθαιάκης, ο οποίος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, πρότεινε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, μία γευστική πρόταση με αφετηρία τις γεύσεις της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια έδινε τη σκυτάλη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας μοναδικά signature υλικά.

Με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα για την ονομασία του εστιατορίου, το «ALIOS ILIOS» ή «ο ήλιος ο θαλασσινός» {άλιος(αλς) ήλιος}, υπόσχεται μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος και το γοητευτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας. Παντρεύοντας επιδέξια και ευφάνταστα τις γεύσεις, τα αρώματα και τα ιδιώματα της παράδοσης με τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία και αισθητική, η γαστρονομική ομάδα του ALIOS ILIOS δημιουργεί πιάτα του χαρακτηρίζονται από αρμονία και γεύσεις με βάθος που «μυρίζουν» Ελλάδα, ενώ συγχρόνως αναδεικνύουν την ιστορία της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

Ο κ. Μάνος ΜπορμπουδάκηςΓενικός Διευθυντής του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, δήλωσε σχετικά: «Από το πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα να δημιουργήσουμε ένα γαστρονομικό πόλο για τους επισκέπτες της Σαντορίνης, που θα πρεσβεύει επάξια τη Σύγχρονη Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα και ταυτόχρονα θα υπόσχεται μία πρωτότυπη εμπειρία με σεβασμό στη γαστρονομική μας παράδοση. Η βράβευση του εστιατορίου μας ALIOS ILIOS από τα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας” μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ενώ μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας εμπειρίες διακοπών με μοναδικό ελληνικό χρώμα».

 

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top