skip to Main Content

Brain Regain: Μια πρωτοβουλία για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, παρουσιάστηκε το BRAIN REGAIΝ, μια πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικό Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες», για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Η πρωτοβουλία BRAIN REGAIΝ απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Έχοντας ως όραμα τον επαναπατρισμό των στελεχών για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας, η αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η υλοποίηση του έργου της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN ξεκινά με την συμμαχία 16 εταιρειών, οι οποίες παρέχουν ανώτερα στελέχη τους, για τον ρόλο του Μέντορα. Οι Μέντορες αναλαμβάνουν το καθοριστικό έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον επαναπατρισμό των στελεχών.

Τη συμμαχία εταιρειών και στελεχών απαρτίζουν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς,  Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN,  T.E.MES,  ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

Την έναρξη των δραστηριοτήτων της Πρωτοβουλίας ανακοίνωσαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Κεσεντές πρόεδρος ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε,  Ευάγγελος Μαρνέρης Διευθύνων Σύμβουλος AIMS International Hellas A.E., Γιάννης Παπαχρήστου Γενικός Διευθυντής Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Θεόδωρος Κοτιώνης Διευθύνων Σύμβουλος, Ogilvy Greece και Στάθης Ποταμίτης Διευθύνων Εταίρος, PotamitisVekris Law Partnership, παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου, ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ωριμάζουν οι συνθήκες που μπορούν να μετατρέψουν το καταστροφικό για τη χώρα μας brain drain σε BRAIN REGAIN. Αυτές τις συνθήκες επιδιώκει να αξιοποιήσει η πρωτοβουλία μας».

Ο κος Θεόδωρος Κοτιώνης σημείωσε: «To BRAIN REGAIN ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Σήμερα με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε οργανισμούς, επιχειρήσεις και τα στελέχη τους που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και προσβλέπουμε σε συνεχή επέκταση της συμμαχίας μας. Γιατί, χρειαζόμαστε πολλούς για να φέρουν πίσω περισσότερους.»

Ο κος Γιάννης Παπαχρήστου συμπλήρωσε: «Το BRAIN REGAIN είναι μια συμμαχία εταιρειών και στελεχών που οραματιστήκαμε, για να δώσουμε ευκαιρίες και τη δυνατότητα σε Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν, να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την επόμενη μέρα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε καταλυτικό ρόλο στον επαναπατρισμό τους».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BRAIN REGAIN μπορείτε να βρείτε στο: www.brainregain.gr.

Λίγα λόγια για το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες»

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες» ιδρύθηκε το 2010 και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει και να εδραιώσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού. Όραμα του Σωματείου είναι ένας οργανικός και διεθνώς ολοκληρωμένος Ελληνισμός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top