skip to Main Content

Δείτε εικόνες-βίντεο από την επίσκεψη Ρεχάγκελ και της ομάδας του Euro 2004 στον Κυριάκο Μητσοτάκη – 20 χρόνια από τον θρίαμβο της Εθνικής

Δείτε εικόνες-βίντεο από την επίσκεψη Ρεχάγκελ και της ομάδας του Euro 2004 στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI
Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Με τον Ότο Ρεχάγκελ και τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που μας έκανε περήφανους κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, Εuro 2004 συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμπλήρωση 20 ετών.

«Είκοσι χρόνια μετά, μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, τον βοηθό του, Γιάννη Τοπαλίδη, και τους παίκτες της ομάδας.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων.

«Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα σε πολλά επίπεδα, και για το ποδόσφαιρο και για το πρότυπο της υγιεινής ζωής και για άλλα ζητήματα. Θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά τι σημαίνει να είσαι σε μία ομάδα, να μοιράζεσαι ρόλους, να κάνεις πίσω για το καλό της ομάδας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά διδάγματα, που πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ποδόσφαιρο. Και σε αυτά νομίζω ότι μπορείτε να πείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία προέρχονται από τα δικά σας βιώματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Οι παίκτες της Εθνικής του 2004, που έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Legends 2004», εξέφρασαν τη συμφωνία τους στο να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκστρατείες για τέτοια θέματα που αφορούν ιδίως τους νέους.

«Λόγω των social media είναι πιο εύκολο το έργο μας, δηλαδή να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας, γιατί τα παιδιά θα μας βλέπουν ως μελλοντικά πρότυπά τους. Αλλά θα το κάνουμε με ποιον τρόπο; Να πούμε ότι δεν θα γίνουμε όλοι ποδοσφαιριστές. Να τους προετοιμάσουμε όχι μόνο αν θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά πώς μπορούν να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το ποδόσφαιρο», ανέφερε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Νίκος Νταμπίζας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι συνθήκες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι προσπάθειες αντιμετώπισης φαινομένων οπαδικής βίας.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία νομίζω ότι για πρώτη φορά αποδίδει, να βάλουμε σε τάξη το θέμα της βίας στα γήπεδα. Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις, “φάγαμε πολύ ξύλο” όταν κλείσαμε τα γήπεδα, αλλά η εντύπωση την οποία έχω είναι ότι η επιστροφή στα γήπεδα έγινε με άλλες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν όταν έκλεισαν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσο ο άλλος αισθάνεται ότι μπορεί να πάει και να δει ένα ματς χωρίς να αισθάνεται ότι μπαίνει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό το οποίο δυστυχώς όλοι σας παίζατε και σε άλλες εποχές, τόσο καλύτερο θα είναι. Και όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν super ανταγωνιστικό», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο υλοποιούμενο πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών σε αθλητικά κέντρα της χώρας, με επίκεντρο το ΟΑΚΑ, και επανέλαβε την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή, σε μόνιμη βάση, του τελικού του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ, παρουσία φιλάθλων, με τους ποδοσφαιριστές να σημειώνουν ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο τελικός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου διεξάγεται στο εμβληματικότερο γήπεδο στην πρωτεύουσα.

Οι παίκτες της Εθνικής προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές τους και τον προσκάλεσαν στον φιλικό αγώνα που θα δώσουν με την UEFA All-Stars, ομάδα επιλέκτων των ευρωπαϊκών γηπέδων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θρίαμβο της Ελλάδας, στη γενέτειρα του Otto Rehhagel, το Έσεν της Γερμανίας, στις 11 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας, Στέλιος Βενετίδης, Βασίλης Λάκης και Φάνης Κατεργιαννάκης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top