skip to Main Content

Δυο ελληνικές καφετέριες στην λίστα με τις 10 καλύτερες στον κόσμο! Ποιες είναι;

Ανάμεσα στις 10 καλύτερες καφετέριες στον κόσμο φιγουράρουν και δύο ελληνικές, οι οποίες έχουν βραβευθεί για την άριστη ποιότητα του καφέ τους και την άψογη εξυπηρέτηση. Τα δύο ελληνικά καφέ βρίσκονται πια στη λίστα με τα πιο ωραία στέκια για τους λάτρεις του καφέ ανά τον κόσμο του ταξιδιωτικού περιοδικού Venue Report.

Το ένα από τα δύο ελληνικά καφέ, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ και τα δύο κέντρα εστίασης κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, αφήνοντας πίσω τους πολλούς «δυνατούς» ανταγωνιστές.

Στην 3η θέση της λίστας λοιπον με τα καλύτερα καφέ στον κόσμο βρίσκεται το Ύψιλον στη Θεσσαλονίκη. Ξεχωρίζει για τη μίνιμαλ διακόσμηση, το φιλικό περιβάλλον και τον υπέροχο καφέ του. Το καφέ, που λειτουργεί σαν πολυχώρος σε προσκαλεί όχι μόνο να απολαύσεις έναν καλό καφέ, αλλά και να περάσεις λίγες στιγμές χαλάρωσης διαβάζοντας το βιβλίο σου ή μελετώντας στο λάπτοπ σου.

Το Υψιλον στεγάζεται ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Εδέσσης 5, στα Άνω Λαδάδικα και λειτουργεί εδώ και 150 χρόνια.

Facebook: Ypsilon

Τη 10η θέση κατέλαβε το Papillon Bistrot στο Νέο Ψυχικό, επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Η ρομαντική του ατμόσφαιρα που θυμίζει κάτι από Παρίσι, καθώς και οι ρετρό επιρροές σίγουρα θα σε «κερδίσουν» από την πρώτη στιγμή.

Το καφέ είναι διακοσμημένο με ιδιαίτερες ταπετσαρίες, ενώ τα αριστοκρατικά καθίσματα και ο χαμηλός φωτισμός είναι ακόμη μερικές λεπτομέρειες που θα προσέξεις μόλις το επισκεφτείς.

Το Papillon Bistrot προσφέρει καφέ, αλλά και ένα μενού με γκουρμέ επιλογές για ένα όμορφο δείπνο ή και κοκτέιλ για χαλάρωση το βράδυ.

Το Papillon Bistrot Athens βρίσκεται στην οδό Ολυμπιονικών 242 &, Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό

Facebook: Papillon Bistrot Athens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top