skip to Main Content

Fournos Theophilos: Ο ελληνικός φούρνος του Γιώργου Κορρέ στην καρδιά του Μανχάταν – Παραδοσιακές πίτες, ελιές & γιαούρτι

Το ελληνικό επιχειρηματικό διαμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα. Βγαίνει εκτός της χώρας κι εξαπλώνει την ελληνική παράδοση και τις γεύσεις ανά τον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ και του Νικόλα Πασχαλάκη, που προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τον Fourno Theophilo, στην καρδιά του Μανχάταν, που μόλις άνοιξε.

Πλέον και οι Νεοϋορκέζοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις από έναν παραδοσιακό ελληνικό φούρνο, που λειτουργεί όλη μέρα και προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We’re open! Join us today for our grand opening at 45 West 45th Street. Ready to serve you!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις

Ήδη ο ελληνικός αυτός φούρνος έχει κερδίσει τα φώτα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Οι New York Times έχουν κάνει αφιέρωμα στη νέα αυτή γαστρονονική άφιξη.

Όλες τις γευστικές δημιουργίες επιμελούνται δύο Έλληνες σεφ, ο Γιάννης Τσιάκος και ο Διονύσης Λιακόπουλος, που με μεράκι και διάθεση έχουν βάλει σκοπό να μυήσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης στην ελληνική κουζίνα.

Ο διώροφος φούρνος εμπνέεται στο εσωτερικό του από τα ελληνικά αρτοποιεία. Είναι διακοσμημένος με λευκό κεραμίδι, φυσικό ξύλο και μαύρο μέταλλο.

Παραδοσιακές ελληνικές πίτες, όπως η σπανακόπιτα με σπανάκι, κρεμμύδι και άνηθο ή οι τυρόπιτες, ελιές από την Καλαμάτα, σνακ που έχουν βάση το ελληνικό γιαούρτι και πολλές ακόμη ξεχωριστές δημιουργίες φιγουράρουν στον κατάλογο των προϊόντων που προσφέρονται από τον «Φούρνο Θεόφιλο».

Μέσα στον διώροφο φούρνο υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει νόστιμη σαλάτα με ελληνική φέτα και σούπα με ελληνικά προϊόντα.

Κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από 12 δολάρια, επισημαίνει ο σεφ Διονύσης Λιακόπουλος στο New York Eater.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Stop by on the 4th to try our sweet and savory Greek filo pies, including deconstructed ones in cups. Thank you @nytimes for featuring us as a part of Florence Fabricant’s “Front Burner” column. #linkinbio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Straight from Greece, Fournos Theophilos has landed in NYC. Join us at our all-day Greek culinary destination this Thursday the 4th.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#giannakis #greek #basketball #legend #drakos @fournostheophilos #nyc @korres.skincare @giorgoskorres #opening

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolas Smyrlakis (@nsmyrlakis) στις

Website: www.fournos.com
Facebook: @fournostheophilos
Instagram:@fournostheophilos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top