skip to Main Content

Good News: 15 αστέρια Michelin έρχονται στην Ελλάδα & στο Sani Gourmet 2019

Επιστρέφει για 13η χρονιά μία από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Sani Resort και δεν είναι άλλη από το Sani Gourmet. Ένα κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός που αποτελεί θεσμό πλέον στην Ελλάδα και πραγματοποιείται κάθε χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Για άλλη μια χρονιά οι λάτρεις του καλού φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δείπνα με υλικά της καλύτερης ποιότητας, να δοκιμάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε παράλληλες δραστηριότητες και να ταξιδέψουν σε διαφορετικές γαστρονομικές κουζίνες με σημεία αναφοράς τα τέσσερα σημεία του πλανήτη: την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Πρωταγωνιστές στη φετινή διοργάνωση θα είναι οκτώ σεφ βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο απόγειο της καριέρας τους. Τέσσερα εστιατόρια, τα Water, Katsu, Fresco και Byblos, θα συμμετέχουν για πέντε ημέρες, ανοίγοντας τις πόρτες τους και προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες βασισμένες στο ταλέντο τους και στις γνώσεις τους.

Katsu

Ένας μεγάλος γαστρονομικός διάλογος, που ενώνει διαφορετικούς πολιτισμούς, κουλτούρες, γεύσεις, παραδόσεις πρόκειται να ανοίξει και να στεφθεί για ακόμη μία χρονιά με σίγουρη επιτυχία.

Φέτος εκπρόσωπος της Γερμανίας θα είναι ο Thomas Bühner, που περιλαμβάνεται στους μόλις δέκα συμπατριώτες του που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin. Έχει αφήσει το στίγμα του στο χώρο με τα υψηλής γαστρονομίας πιάτα του και τα πολύ ιδιαίτερα υλικά που χρησιμοποιεί.

Τη Γαλλία και τη μαγειρική της εκπροσωπεί η Stephanie Le Quellec, σεφ που μετρά δύο αστέρια Michelin. Με επίκεντρο τις γεύσεις του Γαλλικού νότου, παρουσιάζει γενναιόδωρα πιάτα, αφήνοντας τα υλικά να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν», όπως η ίδια σημειώνει.

Επίσης με δύο αστέρια Michelin, o Simon Rogan θα παρουσιάσει ένα μενού farm to table με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα. Νότα σύγχρονης ινδικής κουζίνας θα δώσει ο Manjunath Mural, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, που έχει σκοπό να ταξιδεύσει το κοινό στις γεύσεις και την παράδοση του τόπου του.

Βραζιλιάνικο αέρα έρχεται για να φέρει ο πολυβραβευμένος και κάτοχος ενός αστεριού Michelin σεφ Rafa Costa e Silva. «Άρωμα» Ιαπωνίας ο διάστερος Ιάπωνας σεφ ο Tagaki Kazuo, που τιμά τις ιδιαίτερες γεύσεις της πατρίδας του και φροντίζει να διατηρεί την μαγειρική παράδοση 700 ετών του Κιότο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού , η New Nordic κουζίνα βρήκε την πιο εντυπωσιακή έκφρασή της στη Νέα Υόρκη, με εκπρόσωπο τον σεφ Fredrik Berselius, που κατέχει δύο αστέρια Michelin. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για γεύσεις που απευθύνονται στο διεθνές, αλλά εκλεκτικό κοινό.

Από αυτόν τον γαστρονομικό χάρτη δεν θα μπορούσε να λείπει και η Αυστραλία και ο Greg Malouf, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, με πολυπολιτισμική καταγωγή, που θα φροντίζει να μας συστήνει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Το επίσημο πρόγραμμα με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του Sani Gourmet θα ανακοινωθεί σύντομα.

To Sani Gourmet όμως δεν μένει εκεί, καθώς καθιερώνει και μηνιαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις, Sani Gourmet Side Monthly Events, ξεκινώντας ήδη από τον ερχόμενο Μάιο. Η αρχή θα γίνει με ένα μενού για παιδιά δια χειρός Annabel Karmel, της Νο1 Αγγλίδας συγγραφέως παιδικών βιβλίων μαγειρικής με υψηλή διατροφική αξία. Τον Ιούνιο θα έχει σειρά ο pastry chef Graham Horniglod, που θα αποτυπώσει τα 25 χρόνια εμπειρίας του στα ντελικάτα και αρωματικά γλυκά του, ενώ τον Ιούλιο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ettore Botrini θα δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ γαστρονομικής αριστείας στο εστιατόριο Fresco του Sani Dunes.

Tον Αύγουστο την σκυτάλη θα πάρει ο Ιταλοαργεντίνος με τρία αστερία Michelin Mauro Collagreco για να μαγειρέψει στο Water Restaurant του Sani Asterias, το μενού του οποίου θα επιμεληθεί. Με έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον του Sani και τα κορυφαία προϊόντα της Χαλκιδικής και της Ελλάδας, ο βραβευμένος σεφ σχεδιάζει να παρουσιάσει φίνα πιάτα με φρέσκα, ποιοτικά υλικά, σε ισορροπία γεύσεων – παρουσίασης, που θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες του Sani Resort.

Ένα μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο, σειρά έχει η σεφ Apiradee Thirakomen ή Thiou, με ένα μενού, που όπως τονίζουν οι κριτικοί γεύσης είναι η «επιτομή της Thai κουζίνας». Ο οδηγός Michelin εκθειάζει την σπιρτάδα της μαγειρικής της, όσοι έχουν δοκιμάσει τα πιάτα της έχουν μείνει άναυδοι με τις μαγειρικές της ικανότητες και στο ίδιο ψηλό σημείο αναμένεται να κρατήσει τον πήχη και στο Sani Resort. Στο Asianθα παρουσιάσει τις γεύσεις της χώρας της μέσα από πιάτα που «ενώνουν» γευστικά την Ευρώπη με την Ταϋλάνδη.

Τον Οκτώβριο, η Ντομάτα θα «μυρίσει» Ελλάδα, αφού ο δικός μας Χρύσανθος Καραμολέγκος αναλαμβάνει να παρασύρει τους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες του Sani Resort σε ένα γαστριμαρικό ταξίδι ελληνικής κουζίνας, που όμοιό του δεν υπάρχει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες σεφ στα side events είναι επίσημοι consultant chefs του Sani Resort στην έμπνευση και ανάπτυξη των μενού, στην εξαγωγή σεμιναρίων, trainings και γενική επιμέλεια.

Sani Resort / Facebook / Instagram 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top