skip to Main Content

Good news: Δύο Έλληνες που δούλεψαν στο εξωτερικό, αποκαλύπτουν τι τους φέρνει πίσω – Τα 2/3 θέλουν να γυρίσουν

Η οικονομική κρίση οδήγησε πολλούς νέους Έλληνες στη μετανάστευση στο εξωτερικό.

Οκτώ χρόνια μετά την εκδήλωση της κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται ο ιστότοπος του γαλλικού δικτύου France Info, τα 2/3 των Ελλήνων που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό, θέλουν να επιστρέψουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θάλεια Μισαηλίδου, η οποία την προηγούμενη επταετία εργάστηκε στην Αγγλία και στη Γερμανία, και πλέον δουλεύει στην Ελλάδα σε ένα επενδυτικό ταμείο.

Η ίδια δήλωσε: «Δεν αντιμετώπισα μεγάλη δυσκολία να βρω πολλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων αυτή εδώ, η οποία μου επιτρέπει να έχω πρόοδο στην σταδιοδρομία μου. Επομένως, αν κοιτάξει κανείς καλά αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές επιλογές».

Η κ. Μισαηλίδου επισημαίνει τη μείωση της ανεργίας, καθώς πριν από πέντε χρόνια ήταν στο 28% του ενεργού πληθυσμού και τώρα βρίσκεται στο 21%.

Περίπου 400.000 Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό από το 2010, αλλά ο Αλέξανδρος Σκούραςεπέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπου κι εργάστηκε σε ένα ερευνητικό κέντρο.

Πλέον, εργάζεται σε ένα μικρότερο κέντρο στην Αθήνα και τονίζει την αξία των προσωπικών σχέσεων που αναπτύσσονται: «Το να επιστρέφεις στην Ελλάδα και να εργάζεσαι για να βελτιωθούν κάποια πράγματα εδώ είναι κάτι που σε ανταμείβει πάρα πολύ. Βεβαίως όπως πολλοί που επιστρέφουν, βγάζεις λιγότερα χρήματα, έχεις ίσως μια λιγότερο εύκολη ζωή, αλλά υπάρχουν και ανταμοιβές: έχεις μια ζωή που έχει μεγαλύτερο νόημα και την υποστήριξη της οικογένειάς σου που βρίσκεται κοντά όταν φτιάχνεις δική σου οικογένεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top