skip to Main Content

Γρηγόρης Στεργιούλης: Ο νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece

Ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece, κύριος Γρηγόρης Στεργιούλης.

Ο κ. Στεργιούλης είναι Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Advanced Integrated Design) στη σχολή Houldsworth School of Applied Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου αποφοίτησε με διάκριση. Διαθέτει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης.

«Θεωρώ μεγάλη την τιμή και ιδιαίτερη την ευθύνη της ανάληψης των νέων καθηκόντων μου, ως Προέδρου του Οργανισμού Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών», δήλωσε ο κ. Στεργιούλης και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας αποτελεί κρίσιμο διακύβευμα η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Η έξοδος από την εποπτεία, η ρύθμιση του χρέους, η δημιουργία συνθηκών σταθερότητας, βελτιώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και στρέφουν όλο και περισσότερο τα βλέμματα της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Με την πολύτιμη βοήθεια και σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων και συνεργατών του Enterprise Greece θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ στο εξαιρετικά σημαντικό έργο, που προσφέρει ο Οργανισμός, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο Enterprise Greece υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο βασίζεται στη στρατηγική προσέλκυσης περισσότερων παραγωγικών επενδύσεων, καθώς και περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου εξωστρεφούς οικονομικού μοντέλου. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει να γνωρίζει ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε θετική ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό, βασική προϋπόθεση είναι η δημιουργία και διατήρηση δυναμικών συνεργιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top