skip to Main Content

Guardian: Το ελληνικό ρακόμελο στη λίστα των 10 καλύτερων χειμωνιάτικων ποτών του κόσμου

12:05/11.12.99 LK
12:05/11.12.99 LK

Αυτό κι αν έχει ενδιαφέρον! Ο Guardian δημοσίευσε στην ψηφιακή του έκδοση μία λίστα με τα δέκα καλύτερα ζεστά ποτά του κόσμου και ανάμεσα σε άλλα γνωστά ανά τον κόσμο βρίσκεται και ένα ελληνικό, πολύ δημοφιλές ποτό.

Πρόκειται για το αγαπημένο μας ρακόμελο, που, ναι, είναι μία από τις πρώτες μας επιλογές τα κρύα βράδια του χειμώνα και ένα ποτό που συντροφεύει πολλές παρέες που το απολαμβάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ο Guardian συνοδεύει την επιλογή του “rakomelou” (όπως το αναγράφει) με την πρόποση “Stin egia mas”, με την ευχή “Kala Christougenna” και με μερικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο ποτό, ώστε να το συστήσει σε όσους δεν το γνωρίζουν.

Το ρακόμελο περιγράφεται λοιπόν ως εξής:

Όταν φτάνει ο χειμώνας στην Ελλάδα, οι ντόπιοι στρέφονται στο ρακόμελο, ένα μείγμα τσίπουρου (ένα μπράντι που είναι με τη γράππα, αλλά φρουτώδες), μπαχαρικών και μελιού. Για να γίνει αυτό, το τσίπουρο θερμαίνεται με γαρίφαλο και κανέλα – προστίθεται συχνά φλούδα πορτοκαλιού – και στη συνέχεια αναμειγνύεται με λίγο μέλι. Το ποτό που προκύπτει σερβίρεται σε μικρές κεραμικές ή γυάλινες κανάτες και προσφέρεται σε μικροσκοπικά ποτηράκια.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην περιοχή του Ψυρρή στην Αθήνα, ως ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ρακόμελό του… Και υπάρχουν πολλά υπέροχα ζεστά και φιλικά μαγαζάκια στου Ψυρρή που θα σου προσφέρουν ρακόμελο για όλη την παρέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top