skip to Main Content

Η βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου η πρώτη Ελληνίδα BarbieRole Model! Με την πολυβραβευμένη επιστήμονα γιορτάζει τα 60 της χρόνια

Η Ελένη Αντωνιάδου, Ελληνίδα επιστήμονας στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής,ιδρύτρια της εταιρείας Transplants without Donors, η οποία σχεδιάζει τεχνητά όργανα με βάση βλαστοκύτταρα προερχόμενα από τον ασθενή, έγινε κούκλα Barbie.

Η Mattel με αφορμή τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμά τα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα και παρουσίασε την πρώτηΕλληνίδα Barbie Role Modelτην Ελένη Αντωνιάδου.

Γεννημένη το 1988 στη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Αντωνιάδου  άρχισε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο την «Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου,

Παράλληλα, επιλέχθηκε και φοίτησε στην Ακαδημία της NASA και δούλεψε ερευνητικά στο εργαστήριο Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.

Ξεχώρισε από το 2015, όταν το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στη λίστα «30 under 30» με τους30 καλύτερους επιστήμονες κάτω των 30 ετών, χάρη στα επιτεύγματά της στον τομέα της υγείας.

Η ερευνήτρια στους διεπιστημονικούς τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής, και της Βιοαστροναυτικής, με εξειδίκευση στην ανάπλαση τεχνητών οργάνων από βλαστοκύτταρα ως εναλλακτική θεραπευτική οδό για τις μεταμοσχεύσεις έχει διακριθεί και αναγνωριστεί διεθνώς χάρη στο έργο της στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων.

Στις διακρίσεις που έχει λάβει περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η βράβευσή της το 2012 ως η πιο ελπιδοφόρα ερευνήτρια από τη NASA και ως «γυναίκα της χρονιάς» στο χώρο της τεχνολογίας το 2015 στη Βρετανία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι υποστηρίκτρια της δωρεάς οργάνων, ακτιβίστρια κατά της παράνομης εμπορίας ανθρώπινων οργάνων και ενθαρρύνει κορίτσια να ακολουθήσουν την εκπαίδευση STEM ((Science, Technology, Engineering, Mathematics), αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Mattel.

«Με υπερηφάνεια τιμάμε περισσότερα πρότυπα γυναικών #MoreRoleModels από ποτέ απ’ όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να εμπνεύσουμε περισσότερα κορίτσια» αναφέρεται στην ιστοσελίδα στην οποία παρουσιάζονται 20 γυναίκες από 18 χώρες, απ΄ όλους τους τομείς της ζωής, που έγιναν κούκλες Barbie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top