skip to Main Content

Η ελληνική μόδα πάει Αυστραλία… (ΦΩΤΟ)

Το όνομα της Ελληνο- Αυστραλίδας,  Helen Tirekidis, είναι γνωστό. Για πολλά χρόνια ακολούθησε λαμπρή καριέρα στο χώρο του χονδρεμπόριου, του markketing και του pr, εκπροσωπώντας μεγάλα brand, όπως  Chanel, Jean Paul Gaultier, Issey Miyake, Longchamp και Giorgio Armani.

Helen Tirekidis

Πριν από ένα χρόνο η Helen Tirekidis, δημιούργησε το δικό της “μονοπάτι”  μέσω του οποίου η ελληνική μόδα θα ταξιδέψει στην Αυστραλία. Το Greek Style Council (GSC), είναι ένα έργο πολλαπλών πλατφορμών που αντιπροσωπεύει διάφορες αναδυόμενα και καθιερωμένα  brands μόδας από την Ελλάδα με στόχο την εδραίωση εμπορικών ευκαιριών για αυτά τα εμπορικά σήματα στην Αυστραλία.

Salty Bags

Τα πρώτα βήματα για την προώθηση των ελληνικών ταλέντων στο χώρο της μόδας στην Αυστραλία έγιναν στο Σίδνεϊ, όπου οι αγοραστές λιανικής πώλησης, ο Τύπος και οι influencers  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το pop-up και το showroom τoυ GSC  και να ενημερωθούν για το τι κάνει η Ελλάδα καλά.

Τώρα για πρώτη φορά το Greek Style Council, θα επιτρέψει στους πελάτες του, κατευθείαν επικοινωνία με έναν πολύ προσεχτικά επιλεγμένο αριθμό Ελλήνων ταλαντούχων σχεδιαστών, με κύριο στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος για την ελληνική μόδα στη Αυστραλία και τη δημιουργία ακόμα πιο ισχυρών δεσμών συνεργασίας που θα ανοίξουν το δρόμο που θα επιτρέψει στους Έλληνες σχεδιαστές να αφήσουν ένα ισχυρό αποτύπωμα στο διεθνές στερέωμα.

Βάλια Γαβριήλ

Μέσα από την  e-boutique, που θα δημιουργήσει το Greek Style Council, οι τελευταίες αξιόλογες ελληνικές δημιουργίες θα γίνονται γνωστές σε έναν σημαντικό αριθμό πελατών στην Αυστραλία.

Η e- boutique, θα παρουσιάζει Έλληνες σχεδιαστές που θα βρίσκονται στο απόγειο της δημιουργικότητας τους.

Επί παραδείγματι θα παρουσιάσει στο Αυστραλιανό κοινό τις Salty Bags, ένα κερκυραϊκό brand, που φτιάχνει τσάντες σε ναυτικό στυλ.

Μαρία Δελούδη

Οι Αυστραλοί θα γνωρίσουν επίσης την Βάλια Γαβριήλ, τη γυναίκα πίσω από χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια ελληνικού τύπου,  τη  Λητώ Καρακωστάνογλου  που κατασκευάζει κοσμήματα παλαιού τύπου, και κλασικά μαγιό από τη Σοφία Δελούδη.

Λητώ Καρακωστάνογλου

Το εγχείρημα της Τιρεκίδη, γεννήθηκε με αφορμή την ελληνική οικονομική κρίση. Γιατί ενώ παρατηρούσε ότι η οικονομία είχε διαρκώς πτωτική τάση, οι κάποιοι Έλληνες σχεδιαστές είχαν διαρκώς αυξανόμενη και δημιουργική παραγωγή.

Πηγή: neoskosmos.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top