skip to Main Content

Η Πελοποννησιακή Κουζίνα για πρώτη φορά στο Πεκίνο

Η Πελοπόννησος, με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “ACROPOLIS” θα συμμετάσχουν στην  « Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας  2018»  που θα λάβει χώρα στις 09-18 Απριλίου του 2018,  στο  Kerry Hotel Beijing, – ένα από τα πιο φημισμένα Luxury Hotels στο Πεκίνο. Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ελληνική Κουζίνα, τις παραδόσεις της και πιο συγκεκριμένα στη Τοπική Κουζίνα της Πελοποννήσου.

Αναφορά στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα, καθώς το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας θα παρουσιάσει χορούς απ’όλη την Ελλάδα και ακούσματα παραδοσιακής μουσικής.

Υπεύθυνη διοργάνωσης είναι η κ. Μαρία Ζησούλη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ όλη η εκδήλωση τίθεται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα και του Δήμου Καλαμάτας.

 

Τη Γαστρονομική περιήγηση για την Ελλάδα θα αναλάβει ο Chef κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, γνώστης της Ελληνικής Γαστρονομίας, με εξειδίκευση στην παραδοσιακή Πελοποννησιακή κουζίνα, αφού με τις γνώσεις του θα επιμεληθεί τις παρουσιάσεις σε συνεργασία με την ομάδα των Chef του ξενοδοχείου.

Ποικιλία γεύσεων, αυθεντικών Ελληνικών εδεσμάτων και πληθώρα Ελληνικών συνταγών. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων, εξειδικευμένων τεχνικών παρασκευής, νέων τεχνολογιών και ειδικών σεμιναρίων με αναφορά στην ιστορία της Γαστρονομία. Θα αναδειχθεί η σημαντικότητα της Γαστρονομίας ως μέσον εναλλακτικού Τουρισμού σε κάθε χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top