skip to Main Content

Μade in Greece με φαντασία! Νεαρός Κρητικός έφτιαξε ένα μηχανάκι που κινείται με καύσιμο την ρακή

Ένας Κρητικός όνομα και πράμα με αστείρευτη φαντασία και πολύ διάθεση έκανε αυτό που κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί: έφτιαξε ένα μηχανάκι που κινείται «καίγοντας»… τσικουδιά!

Ο κ. Ηλιάδης διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Ο νεαρός Ηρακλειώτης κέρδισε τις εντυπώσεις με την πρωτότυπη ευρεσιτεχνία που παρουσίασε, τονίζοντας στη διάρκεια της παρουσίασής του πως στόχος του ήταν να προτείνει κάτι που θα μπορούσε να φέρει λύση σε προβλήματα των αστικών κέντρων.

Εκτός απροόπτου ο Ηρακλειώτης θα είναι μέσα σε αυτούς που θα μετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο «παπάκι» πλέον μπορεί να επιλέγει μεταξύ δύο τρόπων (βιοαερίου ή προϊόντος απόσταξης) ως καύσιμο και δείχνει το δρόμο στον οποίο θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι στόλοι δημόσιων οχημάτων για τη μετατροπή των βενζινο-πετραιλαιοκινητήρων σε πράσινους κινητήρες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top