skip to Main Content

Made in Greece η Rituals 2019 Collection: Έργα – γλυπτά και έπιπλα κάνουν τις καθημερινές μας στιγμές μικρές τελετουργίες

Optimized by JPEGmini 3.14.11.71554471 0x133d259b
Optimized by JPEGmini 3.14.11.71554471 0x133d259b

Η White Cubes | Faye Tsakalides είναι ένα δημιουργικό γραφείο design με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα.
Προσπαθώντας να προσεγγίσει της ομορφιά, τον μινιμαλισμό και το φίνο στη φόρμα, η Faye Tsakalides, δημιουργεί έργα – γλυπτά και έπιπλα, που καταρρίπτουν τους κανόνες του εφήμερου και εγκαθιδρύουν μια γλώσσα πρωτοποριακού σύγχρονου σχεδιασμού. Δεχόμενη το design σα μια φιλοσοφική και πνευματική προσέγγιση πάνω στη φόρμα, μας δίνει κομμάτια που χαρακτηριζονται από ηρεμία (tranquility), γραμμικότητα (linearity), γλυπτική καθαρότητα (sculptural purity), χωρίς να αγνοήσουμε την ευθραυστότητα (fragility) και την ελαφρότητα (lightweightness).

Η Faye Tsakalides|White Cubes ενσαρκώνει την εμπειρία – άυλη – των συναισθημάτων στη φυσική υπόσταση των πραγμάτων /αντικειμένων, δημιουργώντας μινιμαλισμό και διαφάνεια, προκαλώντας την λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ «Functional avant garde Art» και «Sculptural long lasting design». Η Faye Tsakalides αρχιτέκτονας και designer, με σπουδές στην Ευρώπη (Edinburgh College of Art, Ecole Nationale Superieure d’Architecture de Paris-Belleville) αλλά με μια καθολική ματιά πάνω στην αισθητική, παίζει πάνω στην έννοια του μοντερνισμού και της καθαρότητας της γραφής, σχεδιάζοντας αντικείμενα, που προκαλούν και τις πέντε αισθήσεις με μεγάλη δόση ποιητικής διάθεσης.

Λίγα λόγια για τη συλλογή RITUALS 2019

Η έμφαση στη σειρά ‘‘Rituals” 2019 – Τελετουργίες 2019” δίνεται στις καθημερινές μικρές στιγμές μας: Η τελετουργία του σερβιρίσματος του φαγητού, η τελετουργία ενός ωραίου ζεστού μπάνιου, η τελετουργία της μεταμόρφωσης του δικού μας χώρου σε ένα ζεστό και χαλαρό περιβάλλον μακριά από τον θόρυβο, η τελετουργία να μετατρέψουμε το γραφείο μας σ΄ένα δημιουργικό χώρο εργασίας. Το νόημα είναι να περιβάλλουμε τους εαυτούς μας με αντικείμενα με ιδιαίτερο ρόλο και αξία, που δίνουν νόημα στην ”κάθε” στιγμή της ζωής μας, μετατρέποντας τις μικρές καθημερινές μας ρουτίνες σε στιγμές ιδιαίτερης σημασίας. Σε έναν κόσμο που τρέχει σε τέτοιους φρενήρεις ρυθμούς, η σειρά «Rituals» μας προκαλεί – προσκαλεί να κόψουμε ταχύτητα, να αναπνεύσουμε, να αναζωογονήσουμε τον εαυτό μας με καθημερινές μικρές εμπειρίες ερχόμενοι πιο κοντά στον βαθύτερο εαυτό μας.

Βασικό υλικό είναι το Ελληνικό Μάρμαρο. Η συλλογή ενσαρκώνει τις υπέρτατες ιδιότητες ενός από τα πιο ευγενή και αρχαία υλικά του κόσμου.

Ενσαρκώνει επιπλέον τη σοφία της δεξιοτεχνικής κατασκευής σε συνδυασμό με την αναζήτηση μιας παγκόσμιας πρωτοποριακής γλώσσας.

Το ελληνικό μάρμαρο είναι πραγματικά μια εξαιρετική πέτρα. Παρ’ όλο που αναφέρεται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό συνεχίζει να εμπνέει στο σήμερα.

Τα ”Rituals” είναι μια συλλογή από προϊόντα καθημερινής χρήσης σύγχρονα , που προκαλούν έκπληξη και απευθύνονται σε μια διεθνή κοινότητα και γλώσσα. Η συλλογή αποπνέει έναν αέρα νεωτερισμού, παρουσιάζοντας την πολυτέλεια που συλλέγει κανείς από τη φύση και ενισχύει με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η συλλογή ξεκίνησε από το Trade Center Dubai στα πλαίσια της Index Exhibition 2018 για να φιλοξενηθεί λίγο αργότερα στο φημισμένο Salone del mobile του Μιλάνου, τον Απρίλιο του 2018. Έργα της ίδιας έχουν βραβευτεί και φιλοξενηθεί στην εβδομάδα design της Στοκχόλμης, στην εβδομάδα design του Λονδίνου, στο Paris Now le off design, στο Milan Salone del Mobile & Milan Fuorisalone, στο μουσείο μοντέρνας τέχνης του Ρέικιαβικ, στη Μπιέναλε Design στο Kortrijk του Βελγίου, στο φεστιβάλ design του Βερολίνου, στην εβδομάδα design της Βιέννης και τελευταία στην Νέα Υόρκη στην φημισμένη ICFF και στο Wanted Design Manhattan καθώς και στο Los Angeles Design Festival.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδεύσει μουσικά ο Thomas Alvertis (Θωμάς Αλβέρτης), σαξοφωνίστας από την Τήνο, που εδώ και μια δεκαετία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πιο ενεργός ακτιβιστής της Jazz στην Ελλάδα, ιδρυτής του Tinos Jazz Festival, πρώην ιδιοκτήτης του BACARO Jazz Club, ο πρώτος διοργανωτής του International Jazz Day στην χώρα μας, διοργανωτής του 1st Apollon Jazz Competition in Greece και διοργανωτής Jazz Festivals στην Μύκονο, την Σύρο και την Σαντορίνη. Ο ίδιος παραμένει πάνω απ’ όλα ένας μουσικός της Jazz που έχοντας ως καθηγητή τον Σύλβιο Σύρρο υπηρετεί την γλώσσα του πιστά και μας την παρουσιάζει.

 

 

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 29/3/2019, ώρα 18.30
Διάρκεια έκθεσης έως 20/4/2019
COCO-MAT Αμαρουσίου
Κηφισίας 193, Μαρούσι
Τηλ. 2106122272
E-mail: maroussi@coco-mat.com
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top