skip to Main Content

Μade in Greece o Τιμολέων Βερέμης Leon of Athens: Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού – 6.000 συμμετοχές 95 χώρες

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Folk/Singer-Songwriter» στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «Unsigned Only Music Competition» με έδρα το Νάσβιλ της Αμερικής κατέκτησε ο Leon of Athens, ο καλλιτέχνης Τιμολέων Βερέμης.

Τη θέση κατέκτησε με το τραγούδι του «Aeroplane» από το τελευταίο του άλμπουμ «Xenos» και ξεχώρισε  στη συγκεκριμένη κατηγορία με το ανάμεσα σε 6.000 συμμετοχές από 95 χώρες.

Οι νικητές του διαγωνισμού επιλέγονται από ένα επιτροπή που αποτελείται από προσωπικότητες κύρους και συμπεριλαμβάνει διάσημους καλλιτέχνες αλλά και στελέχη της μουσικής βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών και οι: Aimee Mann, Grouplove, O.A.R., Frank Foster, David Crowder, Aaron Shust, Jack Ingram, Lydia Loveless, καθώς και πολλοί ακόμη.

«Εδώ και χρόνια, είχαμε λίγους νικητές από την Ελλάδα, έτσι είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που βραβεύουμε τον Leon of Athens για την επιτυχία του στον διαγωνισμό. Το να κερδίσει κανείς το πρώτο βραβείο σε μία τόσο ανταγωνιστική κατηγορία είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και ο Leon of Athens αντιπροσωπεύει όλα εκείνα που έχει ένας σημαντικός καλλιτέχνης: δημιουργικότητα, μοναδικότητα και την ικανότητα να δημιουργεί μουσική η οποία θα έχει διάρκεια στο χρόνο» δηλώνουν οι ιδρυτές του «Unsigned Only», Candace Avery και Jim Morgan.

O Leon of Athens θα πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο την τρίτη του περιοδεία μέσα στο 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή τη φορά στην Ανατολική ακτή. Φέτος έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως όπως το South by Southwest, το Firefly Music Festival, το Okeechobee και το Summerfest ενώ τον Ιούνιο παρουσίασε τον νέο του δίσκο «Xenos» (Minos EMI) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top