skip to Main Content

Ο πλούτος της ελληνικής γαστρονομίας ταξίδεψε Παρίσι – Sial Paris 2018 με ρεκόρ επισκεπτών & εκθετών από 119 χώρες

Με απόλυτη επιτυχία και φέτος η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE διοργάνωσε την συμμετοχή 100 και πλέον εκθετών στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς, τη Διεθνή έκθεση Sial Paris 2018, που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Park des Expositions – Villepinte. Οι επισκέπτες των καλαίσθητων, κατά κοινή ομολογία, περιπτέρων της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώτοι τις νέες τάσεις στον κλάδο των Ελληνικών τροφίμων και ποτών, για πέντε ολόκληρες ημέρες και να συνομιλήσουν με τους Έλληνες εκθέτες, αναζητώντας νέες στρατηγικές συνεργασίας.

Η διοργάνωση φέτος σημείωσε ρεκόρ εμπορικών επισκεπτών με πάνω από 310.000 επισκέπτες από 200 χώρες και με 7.200 εκθέτες από 119 χώρες. Η Sial Paris αποτελεί έκθεση-θεσμό και είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers απ’ όλον τον κόσμο. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάστηκαν, τα special events, όπως SIAL CUISINE, SIAL INNOVATION, που φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, δίκαια την κατέστησαν μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές παγκοσμίως στο χώρο των τροφίμων και ποτών.

Η παρουσία της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές χωρών από όλο τον κόσμο. Η εκθεσιακή της ταυτότητα “ EXCEPTIONAL GREECE” μαγνήτισε για ακόμη μια φορά τα βλέμματα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των ανθρώπων των Μ.Μ.Ε. και έτυχε θετικότατων σχολίων.

Στην Ελληνική συμμετοχή μέσω της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE συμμετείχαν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κρήτης, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πολλές εταιρείες είχαν την στήριξη Εμπορικών Επιμελητηρίων, όπως του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Λάρισας κ.α.

 

H GREAT GREEK EXPORTS & TRADE είχε εξασφαλίσει χώρους σε όλες τις θεματικές ενότητες όπως: National Pavilion, Grocery, Confectionery, Frozen, Beverages, Gourmet, Meat, φιλοξενώντας σημαντικό αριθμό από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες, οι οποίες ξεχώρισαν για την ποιότητα των προϊόντων τους, την άψογη και καλαίσθητη εικόνα των περιπτέρων τους. Η πολυάριθμη συμμετοχή της GREAT GREEK EXPORT AND TRADE ενίσχυσε σημαντικά το σύνολο της Ελληνικής συμμετοχής ξεπερνώντας το 1/3 αυτής.

Παράλληλα η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE ενίσχυσε τη παρουσία των Ελληνικών προϊόντων με μια σειρά προωθητικών δράσεων εμπορικού χαρακτήρα και διευκόλυνσης των εταιρικών επαφών των εκθετών της με τους πελάτες τους και τους υποψήφιους αγοραστές τους.

Σημαντική επιτυχία γνώρισαν τα «events» γευσιγνωσίας της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας «Taste Area» με ελληνικές τοπικές συνταγές Περιφερειών της Ελλάδας (Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησος), αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων. Η παραγωγή και φροντίδα των εδεσμάτων πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Mavrommatis – La Table de la Méditerranée», που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της δημιουργικής κουζίνας 37 χρόνια στο Παρίσι.

Όλοι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, των ποιοτικών και διαφορετικών συνταγών, αλλά και της εκλεπτυσμένης παρουσίασης των εδεσμάτων και να λάβουν τον καλαίσθητο κατάλογο της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE με όλο το πληροφοριακό υλικό των συμμετεχόντων.

Στο χώρο του «Taste Area» υπήρξε επίσης εκθετήριο των προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών που γειτνίαζε με το «Lounge Αrea», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους επισκέπτες των Ελληνικών περιπτέρων.

Επιπλέον για την ανάδειξη του πλούτου του Ελληνικού ελαιόλαδου, η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE δημιούργησε το «Olive Oil Tasting Bar» ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους λάτρεις του ελαιόλαδου, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν ξεχωριστά, επιλεγμένα, ελληνικά ελαιόλαδα και να αντιληφθούν την μοναδικότητά της γεύσης τους και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικροτήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες με τα θερμότερα λόγια, ενώ οι επισκέπτες έλαβαν ουσιαστική πληροφόρηση για όλα όσα αφορούν τις ετικέτες των εκθετών που συμμετείχαν στο «Olive Oil Tasting Bar». Παράλληλα, απόλαυσαν με άνεση και ηρεμία τις επιλεγμένες ποικιλίες ελαιόλαδου.

Η διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα Halls, σχετικά με τους εκθέτες της GREAT GREEK EXPORTS & TRADE, τα εκλεκτά προϊόντα τους και οι εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενίσχυσαν την επισκεψιμότητα των ελληνικών συμμετοχών της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE.

Τα περίπτερα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Γερακίνα Μπισμπινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Γκίκας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού – Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα Μαντώ Μπελεγρή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Χνάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Φοντάνας καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Εμπορικών Επιμελητηρίων. Συγχρόνως, σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων του κλάδου των τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν τα περίπτερα και γεύτηκαν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αρθρογράφησαν για την ποιότητα και τον πλούτο τους.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή στην ερχόμενη Anuga 2019 που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως 9 Οκτωβρίου 2019.

Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE βρίσκεται πάντα κοντά στους Έλληνες εξαγωγείς με ένα πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα και δράσεις για το 2019 & 2020, περιλαμβάνοντας πάνω από 55 δημοφιλή εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλούσιο εκθεσιακό μας πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το Site www.greatexhibitions.gr ή να απευθυνθείτε στο τηλ: + 30 210 7755080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top