skip to Main Content

Ο Ζορμπάς χορεύει… μπαλέτο στο Καλλιμάρμαρο – Το διάσημο παγκοσμίως έργο των Μίκη Θεοδωράκη & Lorca Massine για μία & μοναδική παράσταση

Το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, ο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη και του Lorca Massine, παρουσιάζεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για μία και μοναδική μεγαλειώδη παράσταση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Μικτής Χορωδίας, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου έγινε στις 6 Αυγούστου 1988, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ της Βερόνας για όπερα, μπαλέτο και συμφωνική μουσική.

Το έργο είναι ένας ύμνος στον Έλληνα και στην ελευθερία που αντιπροσωπεύει ο Ζορμπάς ως ήρωας, ο οποίος δεν παραδίνεται, ζει στο έπακρο τη ζωή, την απολαμβάνει και τη διεκδικεί. Η φημισμένη σε όλο τον κόσμο μουσική του μεγάλου συνθέτη μας ενώνεται με τη χορογραφία του διεθνώς αναγνωρισμένου Lorca Massine και το αποτέλεσμα είναι ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής που στοχεύει να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες!

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο χορογράφος: «Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη γιορτάζει τη ζωή, όπως και η χορογραφία μου!».

Mουσική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Καλλιτεχνική Επίβλεψη: Lorca Massine

Παραγωγή: STAGE WORKS

Πληροφορίες:
Καλλιμάρμαρο Στάδιο
15 Σεπτεμβρίου 2018

Προπώληση στο viva.gr με ειδικές προσφορές έως 30 Ιουνίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top