skip to Main Content

ΟΠΑΠ: Βοηθήσαμε 21 ελληνικές επιχειρήσεις να απογειωθούν: 2.347 νέες θέσεις εργασίας & 20% αύξηση τζίρου

Με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης στην Ελλάδα και με προσήλωση στην στρατηγική του και το όραμα να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward».

Με μία εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στον Πολυχώρο Αθηναϊδα, σε συγκινησιακό κλίμα και με πολλά χαμόγελα δημιουργικότητας και επιτυχίας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς του προγράμματος και φυσικά ανακοινώθηκε η έναρξη του δεύτερου κύκλου.

Φέτος, το ΟΠΑΠ Forward έρχεται ανανεωμένο με 21 νέες συμμετοχές, πολλές από τις οποίες προκαλούν ευχάριστη έκπληξη.

Οι 21 νέες αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» είναι οι: ΑΓΑΝ, Βιοαγρός ΑΕ, ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, ΕΨΑ, Ιωνική, Μακεδονική, Παπουτσάνης, Coffee Island, Colors, eazybnb, e-fresh.gr, greekyogurt.gr, Green Family AE, Inart, Macpac SA, Manifest, Medbest S.A., Pelopac, Pitenis, Pobuca και Terra Creta.

Οι επιχειρήσεις αυτές εκπροσωπούν επτά παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων, της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών προϊόντων και των καλλυντικών. Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 65% βρίσκεται στην περιφέρεια και το 25% εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε χέρι-χέρι με την Ελλάδα, ενεργώντας ως υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της κοινωνίας, της οικονομίας και του αθλητισμού. Στρατηγική μας κατεύθυνση είναι να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά – το μέλλον της χώρας. Με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη, προσφέροντας μια μοναδική προοπτική σε δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήδη, στον πρώτο χρόνο του προγράμματος, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 2.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός τζίρος των εταιρειών αυξήθηκε κατά 25 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, εγκαινιάζουμε το δεύτερο κύκλο του προγράμματος που αριθμεί πλέον 40 εταιρείες συνολικά».

«Πέρυσι ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν πολλές εταιρίες στην Ελλάδα που απλά χρειάζονταν μια μικρή βοήθεια για να απογειωθούν. Τώρα, μόλις 12 μήνες μετά την πρώτη χρόνια του «Forward» βλέπουμε ότι οι εταιρίες που συνεργάστηκαν δημιούργησαν 2.347 νέες θέσεις εργασίας και αύξησαν 20% τον τζίρο τους μέσα σε 12 μήνες», είπε από πλευράς του, ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι 21 νέες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις αυτές θα λάβουν από τους 70 μέντορες του ΟΠΑΠ Forward μοναδικές υπηρεσίες και εξατομικευμένη υποστήριξη πάνω στους τομείς της διαχείρισης οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, του branding, της επικοινωνίας,  και άλλους, προκειμένου να αναπτυχθούν δυναμικά και να εξελιχθούν περαιτέρω. Επίσης, θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, πρόσβαση σε διεθνείς αγορές, καθώς και συμμετοχή σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις 21 νέες εταιρείες που μετέχουν στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top