skip to Main Content

Πρωτομαγιά στην ανέγγιχτη ενδοχώρα της Κρήτης – Στο μικρό χωριό Καψαλιανά, η Άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο (φωτό)

Το μικρό χωριό Καψαλιανά βρίσκεται 18 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο στην Κρήτη και διαθέτει μοναδική ομορφιά.

Εκεί, στην ανέγγιχτη ενδοχώρα της Κρήτης, η φύση κλέβει την παράσταση με τα υπέροχα χρώματα και αρώματά της και η Πρωτομαγιά γιορτάζεται με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Τα Καψαλιανά είναι χτισμένα σε μικρή απόσταση νότια από την Αμνάτο, σε υψόμετρο 260 μέτρων και έχουν ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, ενώ πλέον έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Το προσεκτικά ανακαινισμένο Kapsaliana Village Hotel είναι ένα όμορφο συγκρότημα με 17 λιθόκτιστα κτήρια κρητικής και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής – το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του χωριού.

Το βραβευμένο ξενοδοχείο Kapsaliana Village Hotel δεσπόζει στο γραφικό Κρητικό χωριό.

Πρόκειται για ένα σύνολο πέτρινων κτισμάτων, ισογείων και διώροφων, χαρακτηριστικών της κρητικής λαϊκής αρχιτεκτονικής, με στοιχεία της ύστερης Eνετοκρατίας.

Παρά τις δύσκολες στιγμές που όλοι διανύουμε λόγω κορωνοϊού, και με τον κλάδο του τουρισμού να πλήττεται πολύ έντονα, το Kapsaliana Village Hotel μάς δίνει αισιοδοξία με το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι του, θυμίζοντάς μας πως η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να υπερνικά τις δυσκολίες.

Η φύση στα Καψαλιανά είναι στα ωραιότερά της, ανέγγιχτη και υπέροχη, ενθουσιάζει τον επισκέπτη.

Κι αν οι συνθήκες προς το παρόν δεν μας επιτρέπουν τα ταξίδια, μπορούμε βλέποντας αυτές τις υπέροχες εικόνες της φύσης να ονειρευτούμε ότι βρισκόμαστε κι εμείς στα όμορφα Καψαλιανά, μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε πράγματι εκεί…

Καλό μήνα, λοιπόν, με αισιοδοξία για το μέλλον και όμορφες εικόνες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top