skip to Main Content

Στράτος Γκαζάς: Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος από τα Χανιά με συγκλονιστικά μυστηριακά τοπία – Ένας φακός που μαγεύει

Οι φωτογραφίες του Στράτου Γκαζά ξεχωρίζουν για τον μοναδικό μυστηριακό τους χαρακτήρα…

 

 

 

 

 

Κι όμως αυτός ο υπερταλαντούχος Κρητικός φωτογράφος δεν είναι επαγγελματίας, για την ακρίβεια εργάζεται ως μάγειρας στα Χανιά όπου μένει μόνιμα.

 

 

 

Όπως λέει ο ίδιος στο eirinika.gr «Με την φωτογραφία ασχολούμαι ερασιτεχνικά τα τελευταία 7 χρόνια και πλέον δεν είναι για μένα απλώς ένα χόμπι, αλλά ένας τρόπος διαφυγής από την καθημερινότητα και μία πολύ καλή δικαιολογία για να βρίσκομαι κοντά στη φύση».

 

 

 

 

 

 

Η αγάπη του για τη φύση είναι εμφανής στα μαγικά κλικς του.

 

 

 

 

 

 

 

Από την αγαπημένη του Κρήτη μέχρι την μακρινή Ισλανδία, ο 42χρονος Στράτος Γκαζάς απαθανατίζει μοναδικά την ομορφιά του τοπίου, προσδίδοντάς του μία μυστηριακή διάσταση.

 

 

 

 

 

«Τα τελευταία χρόνια έχω ταξιδέψει και έχω φωτογραφήσει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, αλλά αυτή που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η Ισλανδία, στην οποία ελπίζω να βρεθώ ξανά σύντομα» μας εξομολογείται ο Στράτος Γκαζάς.

 

 

 

 

Συμπληρώνει, δε, πως «Ταξιδεύω, επίσης, συχνά ανά την Ελλάδα και εάν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου μέρος αυτό θα ήταν σίγουρα η Ήπειρος και φυσικά η Κρήτη, όπου ζω και έχει απεριόριστη ομορφιά τόσο στα βουνά, όσο και στις αμέτρητες παραλίες της».

 

 

 

 

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος με τον “μαγικό” φακό τονίζει, επίσης, πόσο σημαντικό είναι για εκείνον το κομμάτι της επεξεργασίας μιας φωτογραφίας.

 

 

 

 

 

 

«Το κομμάτι της επεξεργασίας της εικόνας το θεωρώ πολύ σημαντικό και το απολαμβάνω εξίσου…» λέει χαρακτηριστικά, ενώ εξηγεί πως «Πολλές φορές αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, αφού μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι και λίγες μέρες για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

 

 

 

Μπορείτε να απολαύσετε περισσότερες φωτογραφίες του Στράτου Γκαζά μέσα από την σελίδα του στο instagram @stratosgazas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top