skip to Main Content

Το όνειρο δεν είναι μακριά: Οι 10 top παραλίες της Πελοποννήσου από δέκα εξαιρετικούς Έλληνες φωτογράφους (φωτό)

Μπορεί ολόκληρη η υφήλιος να ζει σε ρυθμούς κορωνοϊού, όμως χρειάζονται και μερικές όμορφες εικόνες για να μπορέσουμε να αντέξουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Στην Πελοπόννησο βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, καθώς και μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες.

Ας ταξιδέψουμε νοερά εκεί, μέσα από φωτογραφίες, όσο “μένουμε σπίτι” λόγω κορωνοϊού…

 

 

Ο λογαριασμός peloponnese_gr συγκέντρωσε τις δέκα ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου από 10 top Έλληνες φωτογράφους.

Η παραλία Σίμος – μία από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα – βρίσκεται στο μικρό νησί της Ελαφονήσου στη Λακωνία. Η εντυπωσιακή φωτογραφία είναι του φωτογράφου Χρήστου Πασταλίδη.

 

 

Επίσης, η περίφημη παραλία Καλογρία, που βρίσκεται δυτικά της Πάτρας, είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία που βλέπει Ιόνιο με θέα την Κεφαλονιά. Τη φωτογραφία αυτή τράβηξε ο Δημήτρης Ιωάννου.

 

 

Νότια της Καρδαμύλης βρίσκεται η παραλία Φονέας, μια ήσυχη παραλία ανάμεσα σε δύο βράχια με βότσαλο και ηρεμία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη όμως είναι ιδανική γι’αυτους που προτιμούν ησυχία. Η φωτογραφία ανέβηκε για πρώτη φορά στον λογαριασμό @kapab.sk.

 

 

Ειναι γνωστό ότι όλες οι παραλίες του Κορινθιακού είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία όμως η Παραλία Πευκιά στο Ξυλόκαστρο είναι μια ιδανική παραλία μέσα στο πευκόδασος Πευκιά με μπαρ, καφετέριες ιδανική για τα παιδιά. Η φωτογραφία ανήκει στον @dimitris_assaf.

 

 

Ένα απο τα πιο γνωστά χωριά της Μάνης, το Λιμένι, έχει αμμώδη παραλία με καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια για όλα τα γούστα με υπέροχη θέα στους πετρόχτιστους πύργους του χωριού. Η φωτογραφία είναι της travel photographer Lia, @the_brunette_photographer.

 

 

Μία υπέροχη λήψη από το Πόρτο Χέλι: Εκεί όπου τα δέντρα τελειώνουν και αρχίζει η θάλασσα. Όλες οι παραλίες της περιοχής έχουν φυσική σκιά με καταγάλανα νερά. Η φωτογραφία είναι της Κατερίνας Κατώπη – Λυκιαρδοπούλου.

 

 

Ανάμεσα στη Βάθεια και στα Άλικα βρίσκεται η παραλία Σαρολιμένι στο χωριό Κυπάρισσος. Η φωτογραφία ανήκει στον Ozcan @ozcan_78.

 

 

Εκεί που τελειώνει η Πελοπόννησος βρίσκεται η παραλία Κοκκινόγεια στο ομώνυμο χωριό δίπλα στον Ναό του Ταινάριου Ποσειδώνα. Τη φωτογραφία τράβηξε η Πέπη Λαγωνίκα.

 

 

Μια λίμνη αλμυρού νερού στο Λουτράκι Κορινθίας είναι ιδανική επιλογή για κολύμπι δίπλα στην Αθήνα. Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη του instagram @giannistsou.1.

 

 

Τέλος, πίσω απο το Ναύπλιο βρίσκεται η παραλία Αρβανιτιά, με θέα το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία. Την φωτογραφία τράβηξε ο Victor Manolito.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top