skip to Main Content

Eirinika – Καλοκαίρι 2020: #Skiathos – Oνειρικό, καταπράσινο, με 60 παραλίες & κρυστάλλινα νερά – Το νησί των πιο φιλόξενων κατοίκων της Μεσογείου

Καλωσορίσατε στην κοσμοπολίτισσα των Σποράδων, έναν από τους πιο ζωντανούς προορισμούς της Ελλάδας.

Φωτογραφία: Instagram/ @wu_greece

 

 

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Λάμπρο Ρουσιαμάνη για την ευγενική χορηγία μιας σειράς άρθρων στο Einika.gr & στο Madeingreece.news για το νησί της Σκιάθου! 

 

 

 

 

 

 

Αν οι διακοπές σας θέλετε να περιλαμβάνουν βουτιές σε υπέροχες παραλίες, βόλτες σε γραφικά σοκάκια αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή συνδυάζοντας ηρεμία, γαλήνη και διασκέδαση, τότε η Σκιάθος είναι ο προορισμός που ψάχνατε.

 

 

 

 

 

 

 

Η πόλη της Σκιάθου, ένα σύγχρονο παραθεριστικό κέντρο με εξαιρετική τουριστική υποδομή, είναι και ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Τοποθετημένος στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού σε έναν απάνεμο κόλπο που χωρίζει στα δύο το νησί Μπούρτζι, ο οικισμός είναι σχετικά νέος αφού χτίστηκε γύρω στα 1829-1830 στη θέση της αντίστοιχης αρχαίας πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμα κατατεθέν υπήρξε πάντα το μεγάλο φυσικό της λιμάνι, που ρύθμιζε τη ζωή της πόλης κατά τα παλαιότερα όσο και κατά τα νεότερα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

Περπατώντας στην πανέμορφη Σκιάθο, ο επισκέπτης μαγεύεται από τους πλακόστρωτους πεζοδρόμους, τα κατάλευκα σπίτια με τα κεραμίδια, το γραφικό λιμάνι που το “ασφαλίζουν” τέσσερα καταπράσινα νησάκια και το πανέμορφο Μπούρτζι.

 

 

 

 

 

 

 

Η Σκιάθος είναι ένα νησί με έντονο το παραδοσιακό ελληνικό στοιχείο και πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα. Αυτό όμως που επικρατεί είναι η ύπαρξη πολλών βυζαντινών και μεσαιωνικών μνημείων όπως εκκλησίες, μοναστήρια ή και κάστρα σε όλο το νησί. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα στη Σκιάθο είναι:

  • Το παλιό κάστρο της Σκιάθου
  • Το Μπούρτζι
  • Το σπίτι του Παπαδιαμάντη
  • Η παλιά Μεσαιωνική Πόλη
  • Η μονή της Ευαγγελίστριας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτός από την πλούσια και καταπράσινη βλάστηση, η Σκιάθος έχει πολλές όμορφες παραλίες, φημισμένες για τα γαλαζοπράσινα νερά τους και την ψιλή άμμο ή τα λευκά βότσαλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι τοπικές σπεσιαλιτέ της Σκιάθου, θα σας ενθουσιάσουν, χαρίζοντας σας την εμπειρία ενός πραγματικού γαστρονομικού ταξιδιού.

 

 

 

Στη Σκιάθο, υπάρχει μια ιδιαίτερη γεύση για κάθε ουρανίσκο καθώς το νησί είναι γεμάτο από εστιατόρια που απευθύνονται σε όλους τους τουρίστες που λατρεύουν τις εξαιρετικές γκουρμέ γεύσεις.

 

 

 

 

 

Το νησί είναι διάσημο για τα αμυγδαλωτά του και για τα γλυκά του κουταλιού.

 

 

 

 

Η ομορφιά της Σκιάθου απλώνεται παντού…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top