skip to Main Content

Thomas Cook: Είκοσι νέα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία έρχονται έως το 2019 – Τα 4 στην Ελλάδα

Είκοσι ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία Thomas Cook, πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία αυτό το διάστημα και έως το τέλος του 2019, μεταξύ των οποίων έξι θα βρίσκονται στην Ισπανία, τέσσερις στην Ελλάδα και τρεις στην Τουρκία.

Οι νέες αφίξεις αφορούν στο πρώτο Casa Cook της εταιρείας στη μεγαλύτερη αγορά της, την Ισπανία, αλλά και την πρώτη οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα Casa Cook, όπως και επτά ξενοδοχεία Cook’s Club, αναφέρει η ίδια η εταιρεία.

Οι προσθήκες αυτές θα εκτινάξουν το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που διαμορφώνεται σε 200 ξενοδοχεία, με περίπου 40.000 δωμάτια, κάτι που την καθιστά έναν από τους κορυφαίους 40 μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχείων στον κόσμο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η επέκταση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Thomas Cook για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφόρου ανάπτυξης μέσω ενός προσεκτικά επιμελημένου χαρτοφυλακίου ξενοδοχειακών μονάδων υπό την επωνυμία της, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στον πελάτη, με περισσότερους επισκέπτες που τις εμπιστεύονται και τις ξανα-επιλέγουν, ενώ αποφέρουν υψηλότερα κέρδη από την ευρύτερη συλλογή ξενοδοχειακών μονάδων της εταιρείας.»

Το Casa Cook Ibiza θα ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι ως ένα από τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Thomas Cook Hotel Investments, την κοινοπραξία για τη διαχείριση του ξενοδοχειακού επενδυτικού κεφαλαίου, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μέσα στο έτος, σε συνεργασία με την εταιρεία ξενοδοχειακής ανάπτυξης LMEY. Το ξενοδοχείο 189 δωματίων, θα διαχειρίζεται η Thomas Cook και αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχία που έφεραν τα δύο πρώτα ξενοδοχεία με αυτό το εμπορικό σήμα, όπου πάνω από το 75% των επισκεπτών τους επέλεξαν την εταιρεία για πρώτη φορά.

Το δεύτερο Casa Cook, που θα ανοίξει στα Χανιά της Κρήτης  το καλοκαίρι του 2019, θα είναι η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα για οικογένειες.

Το ξενοδοχείο 106 δωματίων, με μια μικρή καθυστέρηση από το καλοκαίρι του 2018, θα ακολουθήσει μια εναλλακτική προσέγγιση στο παραδοσιακό club ιδανικό για παιδιά, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη μάθηση μέσω του παιχνιδιού, της τέχνης και της τοπικής κουλτούρας.

Βασιζόμενοι στην επιτυχία του πρώτου Cook’s Club στην Κρήτη, αυτό το καλοκαίρι, η Thomas Cook ονόμασε έτσι, επίσης, επτά νέα ξενοδοχεία και αναμένεται να επιβεβαιώσει τρία ακόμη τους επόμενους μήνες. Τα νέα Cook’s Club περιλαμβάνουν ένα ξενοδοχείο στην παραλία Palma της Μαγιόρκα, όπου η Thomas Cook θα διαμορφώσει από το υπάρχον smartline ξενοδοχείο, καθώς και δύο ξενοδοχεία franchise στην Τουρκία, δύο ακόμα στην Ελλάδα και ένα άλλο στην Ιταλία. Η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί, ακόμη, στη Γκάμπια το χειμώνα του 2019. Τρεις ακόμη ιδιοκτησίες Cook’s Club στη Βουλγαρία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα αναμένεται να επιβεβαιωθούν σύντομα.

Το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα της Thomas Cook είναι τα ξενοδοχεία SENTIDO, τα οποία θα προσθέσουν έξι ξενοδοχεία το επόμενο έτος, φτάνοντας τα 70 συνολικά. Οι νέες αφίξεις περιλαμβάνουν ένα ξενοδοχείο 184 δωματίων στη Μαγιόρκα, μέσω της Thomas Cook Hotel Investments, που θα ανακαινιστεί σύμφωνα με τα πρότυπα της αλυσίδας των ξενοδοχείων SENTIDO.

Το SunConnect, το άλλο εμπορικό σήμα οικογενειακής ξενοδοχειακής μονάδας της εταιρείας διακοπών, θα ανοίξει τέσσερα ξενοδοχεία το προσεχές καλοκαίρι, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 20 ξενοδοχεία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Το SunConnect έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε ποιοτική εκπαίδευση και υποστήριξη για τους ξενοδόχους του τα τελευταία δύο χρόνια που οδήγησαν στην αύξηση του NPS περισσότερο από τρεις πόντους, μέσα σε αυτό το διάστημα.

Το Aldiana, το θέρετρο όπου η Thomas Cook σήμερα κατέχει το 42% μετά από μια επένδυση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο έτος, θα ανοίξει ένα ξενοδοχείο στο Ampflwang της Αυστρίας καθώς και ένα νεόκτιστο θέρετρο στην Καλαβρία.

Ο κ. Enric Noguer, επικεφαλής των Hotels & Resorts, δήλωσε: «Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ιδιόκτητων ξενοδοχειακών μονάδων μας, είναι σημαντική για την επιτυχία ολόκληρης της επιχείρησης. Η λειτουργία και η επίβλεψη ενός συνόλου ορθά διαχειριζόμενων και υψηλής ποιότητας ξενοδοχείων, τα οποία αναγνωρίζουν οι πελάτες μας και τα επιλέγουν χάρη στην ανώτερη εξυπηρέτηση και αξιοπιστία που αυτά τους προσφέρουν, αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής της εταιρείας.

Αυτές οι τελευταίες ανακοινώσεις επιδεικνύουν περαιτέρω πρόοδο στην ανάπτυξη του τμήματος Hotels and Resorts σε εταιρεία ξενοδοχείων της Thomas Cook, που εργάζεται με ισχυρούς συνεργάτες και επικεντρώνεται στη διαχείριση ξενοδοχείων, το franchising τις πωλήσεις και τη διανομή.

Την επόμενη χρονιά θα προσθέσουμε τρία ακόμη ξενοδοχεία υπό τη διαχείρισή μας, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 24, καθώς επισπεύδουμε τις φιλοδοξίες μας να αναλάβουμε περισσότερες συμβάσεις διαχείρισης για ξενοδοχεία σε όλη τη Μεσόγειο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top