skip to Main Content

Το νησί της Καλυψούς οι Λειψοί περιζήτητοι για γάμους – Εδώ παντρεύτηκε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας

Ήλιος και θάλασσα είναι το δίπολο που κάνει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για νύφες και γαμπρούς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο αριθμός των τουριστών που προέρχονται από το εξωτερικό και επιλέγουν κάποιο από τα υπέροχα νησιά της Ελλάδας για να παντρευτούν είναι ολοένα ευξανόμενος. Αυτό οφείλεται στην φυσική ομορφιά που έχει να προσφέρει η Ελλάδα με τις γαλαζοπράσινες παραλίες και το απέραντο πράσινο, με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαμονής και διασκέδασης, την ελληνική γαστρονομία με τις αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, όπως και το ότι αποτελεί έναν προορισμό στον οποίο μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς υπέρογκο κόστος.

Ένα τέτοιο πακέτο φαντάζει ιδανικό στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για το γάμο τους και όλα δείχνουν ότι μια νέα μορφή ειδικού τουρισμού γεννιέται. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, άνω του 50% των ζευγαριών που επιθυμούν να παντρευτούν στο εξωτερικό, επιζητούν έναν προορισμό που να συνδυάζει ειδυλλιακό σκηνικό και προϋποθέσεις για διακοπές μετά την τελετή, ενώ το 47% ταυτίζει το ρομαντισμό με το φυσικό κάλλος ενός εξωτικού νησιού.

Ο Δήμος Λειψών μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού και τους τοπικούς φορείς, φαίνεται να εκμεταλλέυονται αυτό το άνοιγμα της αγοράς και να προσθέτουν ένα ακόμη «προϊόν» στην τουριστική τους «φαρέτρα», την τέλεση πολιτικών γάμων.

«Ο Τουρίστας που θέλει να παντρευτεί στο εξωτερικό είναι πλέον εκπαιδευμένος και υποψιασμένος, ζητώντας τρία πράγματα: Ποιότητα, ποιότητα και ποιότητα! Σε απόλυτα ρεαλιστικούς οικονομικούς όρους, οι Λειψοί παρέχουν ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών για ένα εξωτικό γάμο που θα μείνει αξέχαστο στους νεόνυμφους. Εξάλλου τα άλλα τουριστικά «προϊόντα» που έχουμε ήδη αναπτύξει, όπως ο περιπατητικός και ο ποδηλατικός Τουρισμός καθώς και τα τοπικά μας εδέσματα, τα ήθη και έθιμα, αλλά η εξερεύνηση με σκάφος σε ορμίσκους και κρυφές παραλίες σε δεκάδες νησάκια που περιβάλλουν τους Λειψούς, υπόσχονται ένα ρομαντικό και αναζωογονητικό μήνα του μέλιτος, ιδανικό ξεκίνημα για ένα βίο ανθόσπαρτο», δηλώνει ο Δήμαρχος των Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος, συμπληρώνοντας πως ήδη υπάρχει ζήτηση για την τέλεση γάμων στο νησί, με φόντο ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα ή σε εξωτικές παραλίες και σε σημεία με εντυπωσιακή θέα το Αιγαίο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το νησί της θεάς Καλυψούς έχει «μπει και στο… στόχαστρο» επωνύμων από το εξωτερικό που αποφάσισαν να κάνουν τη νέα αρχή στη ζωή τους με αφετηρία τους μαγευτικούς Λειψούς, όπως του διάσημου Ιταλού παγκόσμιου πρωταθλητή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, Τζιοβάνι Φαμπρίτσιο Μαρία Σολντίνι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top