skip to Main Content

Topwoman η Πέγκυ Αγγούρη: Έγινε αντιπρόεδρος στο δεύτερο μετά το Χάρβαντ ιστορικό Παν/μιο των ΗΠΑ, το William & Mary της Βιρτζίνια

Τη θέση της αντιπροέδρου στο αμερικανικό πανεπιστήμιο William and Mary αναλαμβάνει η Ελληνίδα ακαδημαϊκός Πέγκυ Αγγούρη.

Η βραβευμένη ερευνήτρια και πρύτανης του Κολεγίου Επιστημών στο George Mason University θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Ιουλίου.

Με έτος ίδρυσης το 1693, το πανεπιστήμιο William and Mary που βρίσκεται στο Ουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στην ανακοίνωση της, η πρόεδρος του William and Mary, Κάθριν Ρόουι, αναφέρει πως «η Δρ. Αγγούρη φέρνει ένα τεράστιο εύρος εμπειριών ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη».

H κ. Αγγούρη έχει διατελέσει διευθύντρια στο Κέντρο Γεωλογικής Παρατήρησης και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου George Mason, το οποίο εξειδικεύεται στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνων. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της πορείας, οι έρευνες της έχουν επιχορηγηθεί με πάνω από 35 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από το National Science Foundation, τη NASA και το National Geospatial Intelligence Agency.

«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ του ακαδημαϊκού τμήματος ενός τέτοιου εξαιρετικού ιδρύματος, το οποίο είναι αφοσιωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα, και του οποίου το ταλαντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δύναμη των σπουδαστών του. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της κοινότητας του William & Mary», τόνισε από την πλευρά της η κ. Αγγούρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top