skip to Main Content

Τοpwoman: Με το «Όσκαρ – Freddy Award» βραβεύθηκε η καλλονή Φωτεινή Παγγέα – Η καλύτερη καθηγήτρια-χορεύτρια για το 2018

Ως η καλύτερη καθηγήτρια-χορεύτρια για το 2018 στην πολιτεία του Texas διακρίθηκε η Φωτεινή Παγγέα, η οποία έλαβε πριν λίγες ημέρες το «Όσκαρ – Freddy Award» και ήταν η μόνη γυναίκα που έλαβε αυτόν τον τίτλο.

Η Φωτεινή Παγγέα ασχολήθηκε με το χορό από πολύ μικρή ηλικία, ακολουθώντας τα βήματα των γονιών της. Μεγάλωσε στην αίθουσα αεροβικής και μοντέρνου χορού των γονιών της. Εκπαιδεύτηκε στην Ελασσόνα, δίπλα στον πατέρα της που ήταν ο προπονητής της και πήρε και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης σαν παγκορασίδα. Αργότερα στη Λάρισα ασχολήθηκε με το βόλεϊ και παράλληλα με κάθε είδους χορό. Όμως, οι λατινοαμερικάνικοι χοροί ήταν εκείνοι που κέρδισαν τελικώς την καρδιά της.

Ήδη στην ηλικία των 5 γράφτηκε σε σχολή μπαλέτου. Στα 10 εντάχθηκε στις αγωνιστικές ομάδες της σχολής χορού “Dance Club Larisa” όπου ήρθε σε επαφή με τους ευρωπαϊκούς χορούς, τον σύγχρονο χορό, τον οριεντάλ, το hip-hop και φυσικά τους λατινοαμερικάνικους χορούς. Στα 12 της έγινε βασικό μέλος της latin ομάδας “Bond Girls” και για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια παρέμεινε αήττητη σε κάθε διαγωνισμό. Τα “Bond Girls” κατέληξαν στον τελικό του τηλεοπτικού show “Ελλάδα έχεις ταλέντο”.

Οι πρώτες συμμετοχές της Φωτεινής σε αγώνες χορού με ζευγάρι γίνονται με παρτενέρ τον Βαγγέλη Παράσχο από την Θεσσαλονίκη και μαζί σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Επόμενος και έως σήμερα παρτενέρ ο Richard Kaszas από την Ουγγαρία με τις συμμετοχές και τις διακρίσεις στους αγώνες να αυξάνονται. Στα 19 της και εξαιτίας των αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων τους σε μεγάλους διαγωνισμούς ανά την Ευρώπη, τους γίνεται η πρόταση να διαγωνιστούν και στις Ηνωμένες πολιτείες, όπου οι επιτυχίες τους συνεχίζονται καθώς σε πολλά μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα καταλήγουν πρωταθλητές στην κατηγορία τους.

Δασκάλα χορού στα δεκάξι της σε Λάρισα, Αγιά και Βόλο. Στα δεκαοχτώ της σε Ρουμανία και Ουγγαρία. Και στα δεκαεννιά της έως σήμερα στις σχολές χορού “Fred Astaire” στο Houston του Texas. Μοιράζεται το πάθος της για τον χοροαθλητισμό ως μία από τις καλύτερες καθηγήτριες, στην μεγαλύτερη αλυσίδα σχολών χορού στον κόσμο και κάνει το πάθος της επάγγελμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top