skip to Main Content

Βίντεο της Ημέρας: Η πανέμορφη λίμνη Μπελέτσι από ψηλά – “Κρυμμένη” στην Πάρνηθα δημιουργήθηκε “κατά λάθος” & μοιάζει με κιθάρα

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.

Η λίμνη έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα, ενώ το συνολικό της εμβαδόν αγγίζει τα 7.000 τ.μ.

Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’70 από… κατασκευαστικό λάθος, και συγκεκριμένα όταν, καθώς φτιάχνονταν οι υποδομές της περιοχής, έκλεισαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου.

Τα νερά άρχισαν να συσσωρεύονται στην περιοχή και έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη. Είναι γνωστή και ως λίμνη Κιθάρα, λόγω του σχήματός της.

Απολαύστε το εκπληκτικό βίντεο της NP photography.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σχόλια μέσω Facebook