skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Η Σαντορίνη από ψηλά σε άκρως μαγευτικά πλάνα

Η πανέμορφη Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη (όπως είναιη παλαιότερη ονομασία της) πρωταγωνίστρια σε ένα βίντεο με πλάνα από ψηλά που σου κόβουν την ανάσα.

Το αγαπημένο Αιγαιοπελαγίτικο νησί δικαίως έχει τον τίτλο ενός από τα μαγευτικότερα νησιά του κόσμου. Οι θάλασσες μοναδικές και το ηλιοβασίλεμα ανεπανάληπτο.

Η Σαντορίνη απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο.

Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου. Είναι γνωστή για το ηφαίστειό της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950. Τμήματα του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο(ενεργό) (1650 μ.Χ.), τα Χριστιανά νησιά.

Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο. Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη.

Απολαύστε το καταπληκτικό βίντεο της ομάδας fab drone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top