skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Μήλος, το πιο εξωτικό νησί του Αιγαίου

Ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (Best Island of Europe) για το 2019, ψηφίστηκε η Μήλος από τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure». 

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία πρώτος κάτοικος του νησιού ήταν ο Μήλος, γόνος βασιλικής οικογένειας, τον οποίο έστειλε στο νησί η θεά Αφροδίτη.Κατά την Αρχαιότητα η Mήλος γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου.

Οι κάτοικοί της Μήλου αρνήθηκαν «γη και ύδωρ» στους Πέρσες και πολέμησαν στο πλευρό των υπολοίπων Eλλήνων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας και στη μάχη των Πλαταιών. Καταστράφηκαν όμως αυτοί και η πόλη τους το 415 π.X. από τους Aθηναίους, όταν προσπάθησαν να διατηρήσουν την ουδετερότητά τους στον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου, στεγάζεται σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ που κτίστηκε το 1870 και βρίσκεται στη Πλάκα.Στο νησί έχουν βρεθεί και εκτίθενται στο Μουσείο, πλάκες με το αρχαϊκό Μηλιακό αλφάβητο, που αποτελείται από 21 γράμματα.

Ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά.

Η Μήλος είναι νησί ηφαιστειογενές και ως εκ τούτου έχει θερμά εδάφη, ατμίδες και πηγές θερμών νερών. Από τις πηγές της Μήλου η πηγή του Λάκκου στον Αδάμαντα που βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο, είναι αναγνωρισμένη σαν ιαματική λουτροπηγή ιαματικής σημασίας.

Ηφαιστειογενή πετρώματα βάφουν τα βράχια στις παραλίες κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί!

Δεκάδες παραλίες, οι περισσότερες προσβάσιµες, ησυχία, καλό φαγητό και χαλάρωση. Οι 3 βασικοί οικισµοί, ο Αδάµαντας που είναι και το λιµάνι, η Χώρα όπου βρίσκεται και το κάστρο και τα γραφικά Πολλώνια.

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top