skip to Main Content

Βίντεο της ημέρας: Από το Μπούρτζι ως την Παλιά πόλη πετάμε πάνω από το γραφικό Ναύπλιο – Την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Πετώντας πάνω από το γραφικό και ιστορικό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Πλάνα από Μπούρτζι, Παλαμήδι, Ακροναυπλία και από την Παλιά Πόλη.

Ανακαλύψτε τα υπέροχα γραφικά σοκάκια μιας από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης.

Σύμφωνα με τη μυθολογία χτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Σημείο εκκίνησης της περιήγησής μας στ’ Ανάπλι, η Παλιά Πόλη με τη σαγηνευτική γοητεία των πλακόστρωτων στενών, τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες να ξεχειλίζουν από τα μπαλκόνια, τις αυλές των κομψών νεοκλασικών και των καλοδιατηρημένων αρχοντικών και τις τούρκικες κρήνες

Στην καρδιά του Ναυπλίου μάς υποδέχεται η ιταλικής αισθητικής Πλατεία Συντάγματος γεμάτη από μνημεία και ιστορικά κτήρια.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας σε χώρους ιστορικής μνήμης, 999 σκαλοπάτια μάς οδηγούν στο Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. Βαθιά σημαδεμένο ιστορικά, τόπος καταδίκης σε θάνατο του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε ένα από τα σκοτεινά κελιά του, μοιάζει σαν να προστατεύει ακόμη και σήμερα την πόλη με τους προμαχώνες του βαπτισμένους με ονόματα αρχαίων πολεμάρχων (Θεμιστοκλής, Αχιλλέας, Φωκίων, Λεωνίδας, Επαμεινώνδας, Μιλτιάδης).

Την καλύτερη θέα σε όλη τη θάλασσα του Αργολικού και τη μυκηναϊκή πεδιάδα χαρίζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα χτισμένο στην κορυφή του φρουρίου από τους Ενετούς κατακτητές.

Σημείο αναφοράς όμως του Ναυπλίου αποτελεί το πολυφωτογραφημένο φρούριο Μπούρτζι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Παλαιότερα, επί Ενετών, ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια τεράστια αλυσίδα που έφραζε την είσοδο του λιμανιού προσφέροντας προστασία στην πόλη από τα εχθρικά πλοία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1860, το Μπούρτζι ήταν τόπος διαμονής των δημίων που εκτελούσαν τους θανατοποινίτες του Παλαμηδιού. Επισκεφθείτε το με καραβάκια που φεύγουν –κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού– μπροστά από το λιμάνι και απολαύστε, αν είστε τυχεροί, κάποια από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται εδώ, αναφέρει το visit Greece

Απολαύστε μια συναρπαστική πτήση πάνω από το Ναύπλιο στο βίντεο της ομάδας haanity

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top