skip to Main Content

Βίντεο της ημέρας: Η εβδομάδα ξεκινά με περιπέτεια – Rafting & canoe kayak στην πανέμορφη λίμνη Κρεμαστών

Η λίμνη Κρεμαστών είναι ίσως η ποιο όμορφη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’60 σαν αποτέλεσμα της κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος των Κρεμαστών, τροφοδοτείτε αδιάκοπα από τους ποταμούς Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

Βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι συνδέονται με την Γέφυρα της Επισκοπής, απέχει περίπου 60χλμ από το Αγρίνιο και περίπου 55χλμ από το Καρπενήσι.

Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα θα μαγέψουν πραγματικά τον επισκέπτη κάνοντας τον να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Οι λάτρεις των σπορ αλλά και της δράσης γενικότερα δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι καθώς στην περιοχή μπορεί να δοκιμάσει κανείς την τύχη του στο canoe kayak αλλά και στο rafting.

Η λίμνη των Κρεμαστών δεν αποτελεί ένα στατικό αξιοθέατο που απλά μπορούμε να το επισκεφτούμε και να έχουμε «τελειώσει μαζί του», οι όμορφες εικόνες που μπορούμε να απολαύσουμε είναι αμέτρητες και τα σημεία που μπορούμε να την παρατηρήσουμε είναι σίγουρα πολλά, οπότε είναι καλύτερα να μιλάμε για παρατήρηση και εξερεύνηση παρά για επίσκεψη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια περιπέτεια με τους αθλητές να απολαμβάνουν τα σπορ canoe kayak  και  rafting στην πανέμορφη λίμνη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top