skip to Main Content

Βίντεο της Ημέρας: Πυθαγόρειο το παγκόσμια πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό αριστούργημα από ψηλά – Καλά “κρυμμένο” στα Μέγαρα

Κάπου στα Μέγαρα και κρυμμένο καλά από τα αδιάκριτα βλέμματα υπάρχει ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα βραβευμένο παγκοσμίως.

Είναι το γνωστό ως Τρίγωνο Σπίτι. Μια κατασκευή ιδιαίτερη από κάθε άποψη που βασίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα.

«Περιτριγυρισμένη από 300 ελιές και ανάμεσα στη θέα του κάμπου των Μεγάρων και τα Γεράνια όρη, η κατοικία έπρεπε να διαλέξει:

Παρ’ όλο που ο ορεινός όγκος στέκεται στο βορρά, η κατοικία στρέφεται προς αυτόν, αποφεύγοντας τον μακρινό κάμπο.» αναφέρουν οι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου Tense Architecture Network που υπογράφουν την εντυπωσιακή αυτή κατοικία.

Το σπίτι είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο και βρίσκεται στους πρόποδες των Γεράνειων Όρων, μακριά από τη βουή της πόλης.

 

Είναι τοποθετημένο στη μέση ενός καταπράσινου ελαιώνα και αυτό δημιουργεί μια αρμονική αντίθεση ανάμεσα στη φύση και τα σύγχρονα υλικά. Η κατοικία ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής το 2015, και απέσπασε το 3ο βραβείο του περιοδικού Häuser το 2016 στον διαγωνισμό για την καλύτερη κατοικία στην Ευρώπη…. αναφέρει η “Μηχανή του Χρόνου”

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το Πυθαγόρειο στο εκπληκτικό βίντεο που έφτιαξε η ομάδα UpDrones Greece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top