skip to Main Content

Βίντεο της Ημέρας: Το πανέμορφο Αιτωλικό – Η μικρή Βενετία της Ελλάδας- Δείτε την πλωτή μούσα του Κ. Παλαμά από ψηλά

Δέκα χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, ένα μικρό νησάκι καταμεσής της λιμνοθάλασσας φιλοξενεί το Αιτωλικό, μια νερένια πόλη.

Με τη στεριά τη συνδέουν δύο πέτρινα γεφύρια με πολλές τοξωτές καμάρες. Τέσσερα – πέντε πολύ μικρά νησάκια στο κέντρο της λιμνοθάλασσας, ενώθηκαν με ξύλινα γεφυράκια από τους πρώτους ψαράδες που τα κατοίκησαν. Οι συνεχείς επιχωματώσεις, με τελευταία αυτή του 1972, διαμόρφωσαν τη σημερινή εικόνα.

Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια, ανακαλύψτε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία έγιναν οι πρώτες εθνοσυνελεύσεις των αντιπροσώπων της Ρούμελης, καθώς και η περιβόητη δίκη του Καραϊσκάκη και αφήστε για το τέλος το καλύτερο! Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη.

Τα έργα τής πιο σημαντικής Ελληνίδας χαράκτριας, που μαζί με τον Μόραλη και το Τάσο αποτελούν τη χρυσή τρόϊκα της σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής, φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο κτήριο που αφήνει τη σφραγίδα του σε όλο το νησάκι. Φεύγοντας πάρτε οπωσδήποτε μαζί σας το λεύκωμα με έργα της Κατράκη για να σας συντροφεύουν στην επιστροφή οι ψιλόλιγνες ανθρώπινες φιγούρες της.

Αν επισκεφτείτε το Αιτωλικό μην παραλείψετε να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια, χέλια, πετάλια και το μοναδικό αυγοτάραχο που είναι διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία ειδικά αν το απολαύσετε στα τοπικά μικρά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία της περιοχής που κατέχουν και της γνήσιες τοπικές σπεσιαλιτέ με αυτήν την εξαιρετική πρώτη ύλη, γράφει ο Δημήτρης Σταθόπουλος, για το υπέροχο βίντεο της ομάδας Up Drones.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top